TCV, 12 metrelik Türk otobüs segmentinde Allison şanzımanları tercih ediyor

TCV, 12 metrelik Türk otobüs segmentinde Allison şanzımanları tercih ediyor

Türk otobüs üreticisi TCV, 24 adet tam alçak tabanlı CNG motorlu otobüsü Allison şanzıman ile donatarak İstanbul’da Otobüs A.Ş’ye teslim etti. Bu teslimat ile Allison, midi otobüs ve yolcu otobüslerindeki başarısını gösterdi.

Türkiye'nin yüzde yüz yerli sermayeli otobüs üreticisi TCV, yeni 12 metrelik KARAT tam alçak tabanlı CNG motorlu otobüsü için Allison T310R’ı seçti. 24 adet yeni Karat otobüsler, İstanbul Otobüs A.Ş’ye özel bir törenle teslim edildi.

Teslimat törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre standartlarına ulaşılması için İstanbul’da gerçekleştirilen çalışmaların altını bir kez daha çizdi. Türkiye’de toplu taşımacılık sektöründe midibüs uygulamalarında ön plana çıkan Allison Transmission, bu son teslimat ile birlikte Türkiye’deki 12 metre otobüs pazarında da varlığını göstermeye başladı.


Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanan TCV Karat’ın, çevreye sağladığı yararlar nedeniyle Türk belediyeleri ve özel otobüs işletmeleri tarafından büyük ilgiyle karşılandığı belirtildi.

MAN’ın 206kW’lık sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) motoru, Allison Torqmatic® otobüs ve yolcu otobüsü şanzıman seçeneklerinden, Allison T310R tam otomatik şanzımanı ile birleştirildiği belirtilirken, bu bütünlük ile aktarma organlarının hem sessiz, hem de daha verimli hale geldiği ifade edildi. Ayrıca, “Allison otomatik şanzıman, tork artışında gücü sarsıntısız bir şekilde tekerleklere aktarması ve düşük motorlarda bile eşsiz bir performans sergilemesi sayesinde MAN’ın gaz motoru ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Allison entegre retarderi, ilave fren olanağı sunarak aracın fren ömrünü arttırıyor” ifadelerine yer verildi.


TCV Genel Müdürü Timuçin Bayraktar teslimat ile ilgili açıklamasında; “TCV KARAT, dayanıklı, sağlam ve güvenilir araç yapısı ile konforlu ve güvenli yolculuk tecrübesi sağlıyor. TCV olarak KARAT otobüsümüzün aktarma organları için müşterilerimize seçenekler sunuyoruz. Bu yaklaşımımızı uygun bütçeli yedek parça temini ve bakım ihtiyaçları ile birleştirerek yakıt tasarrufunu arttırmaya ve işletme maliyetlerini azaltmaya odaklanıyoruz. CNG motor seçeneği ile TCV KARAT çevreye son derece duyarlı bir otobüs. Bu nedenle Allison Transmission ile iş birliği yaparak müşterilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamayı hedefliyoruz.

Allison şanzımanlar, güvenli ve konforlu bir sürüş sunarken, bakım maliyetlerinin ve yakıt tüketiminin düşürülmesine yardımcı olarak gücümüzü arttırıyor” dedi. Allison Transmission Türkiye Ülke Müdürü Taner Gider ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Uzun yıllardır Allison şanzımanlar, ülke çapında midibüs ve otobüslerde başarıyla işletiliyor. Bu teslimat ile Allison artık Türkiye'de 12 m şehir içi otobüs segmentine de hizmet vermeye başlıyor. Allison olarak belediye ve özel otobüs işletmecilerine maliyet, kalite, güvenirlilik ve hizmet değerinin en ideal birleşimini sağlamak için çalışıyoruz” dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.