Tek tip sözleşme yürürlüğe girdi

Tek tip sözleşme yürürlüğe girdi

 

 

 

 

 

 

 

Tek tip sözleşmeleri aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

 

Taşımacı ile Öğrenci Velisi Arasında Yapılan Servis Taşımacılığı tek tip sözleşmesi

Taşımacı ile Sözleşmeli Taşımacı Arasında Yapılan Servis Taşımacılığı tek tip sözleşmesi

 

 

YENİ HALİ

Servis Taşımacılığı Taşıt Esasları

a) Servis taşıtı olarak kullanılacak taşıtlar için aşağıdaki özellikler aranacaktır.

Taşıtlar ilk tescil tarihi itibariyle;

Öğrenci servisi taşımacılığı kapsamında kullanılacak fosil yakıtlı taşıtlar 12 yıl, hibrid motorlu taş1tlar 16 yıl, elektrikli motorlu taşıtlar ise 20 yıl kullanılabilecektir.

Personel servis taşımacılığı kapsamında kullanılacak sürücüsü dahil 10 ila 27 koltuk kapasiteli fosil yakıtlı taşıtlar   15 yıl, hibrid  motorlu taşıtlar 18 yıl, elektrikli motorlu taşıtlar ise 20 yıl kullanılabilecektir.

Personel servis taşımacılığı kapsamında kullanılacak sürücüsü dahil 28 koltuk ve üzeri koltuğu bulunan fosil yakıtlı taşıtlar 19 yıl, hibrid motorlu taşıtlar 21 yıl, elektrikli motorlu taşıtlar ise 25 yıl kullanılabilecektir.

 İlgi (a) Yönergenin Geçici 1. Maddesindeki Mevcut Taşımacının Belirlendiği Kapsamın Aşağıdaki Şekilde Revize Edilmesine,

MEVCUT HALİ

25.05.2015 tarihinde geçerli Güzergah Kullanım İzin Belgesi ile öğrenci ve personel servis taşımacılığı yapanlar, TUHİM'e 25.05.2015 tarihi öncesinde https://e-tuhim.ibb.gov.tr/adresinden online başvuru yapmasına rağmen 25.05.2015 tarihinden sonra Güzergah Kullanım İzin Belgesi alarak öğrenci ve personel servis taşımacılığı yapmaya hak kazanan ve Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden Yenilenen Geçici/Süreli Güzergah İzin Belgesi alan gerçek ve tüzel kişiler mevcut taşımacı olarak kabul edilecektir.

GEÇİCİ MADDE 1

YENİ HALİ

Aşağıda belirtilen (a) veya (b) veya (c) maddesindeki hususlara uyan gerçek ve tüzel kişiler mevcut taşımacı olarak kabul edilecektir.

25.05.2015 tarihinde geçerli Güzergah Kullanım İzin Belgesi ile öğrenci ve personel servis taşımacılığı yapanlar, TUHİM'e 25.05.2015 tarihi öncesinde https://e-tuhim.ibb.gov.tr/adresinden online başvuru yapmasına rağmen 25.05.2015 tarihinden sonra Güzergah Kullanım İzin Belgesi alarak öğrenci ve personel servis taşımacılığı yapmaya hak kazanan ve Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden Yenilenen Geçici/Süreli Güzergah İzin Belgesi alan gerçek ve tüzel kişiler mevcut taşımacı olarak kabul edilecektir.

Müracaat tarihi itibariyle 25.05.2015 tarihi öncesine ait ilgili oda faaliyet belgesine sahip olan ve ibraz etmiş olduğu taşıtının/taşıtlarının 25 Mayıs 2015 tarihinde adına kayıtlı (taşıt değişikliği yapılmamış) olduğunu gösteren Motorlu Araç Trafik ve Araç Tescil Belgesini (periyodik muayene belgesi/Tescil Belgesindeki tarihiyle kontrol edilecektir) ibraz eden gerçek ve tüzel kişiler mevcut taşımacı olarak kabul edilecektir.

Müracaat tarihi itibariyle 25.05.2015 tarihi öncesine ait ilgili oda faaliyet belgesine sahip olan ve ibraz etmiş olduğu taşıtını/taşıtlarını 25 Mayıs 2015 tarihinden sonra herhangi bir sebeple değiştirmiş olan kişilerden; 25 Mayıs 2015 tarihindeki adına kayıtlı taşıtlarının plaka, motor ve şasi numarasını da içeren detaylı bilgileri ve sayılarını Trafik Tescil Şube Müdürlüğünün imzalı yazısıyla ibraz eden kişiler, 25 Mayıs 2015 tarihindeki taşıtının/taşıtlarının sayısı kadarı mevcut taşımacı kapsamında değerlendirilecek olup ilave edilmiş olan her taşıt yeni taşımacı kapsamında değerlendirilecektir.

Müracaat tarihi itibariyle ibraz edilen Gerçek ve Tüzel Kişilere ait taşıtlara daha önce mevcut taşımacı kapsamında Servis Taşımacılığı Kartı düzenlenmişse tekrar Servis Taşımacılığı Kartı düzenlenmeyecektir.

İlgi (c) İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yazısı ve yukarıda yer alan hukuki sebepler gereği, tahdit getirmeyen ve müktesep hak oluşturmayan (dolayısıyla maddi bir değer içermeyen) özellikteki 34 LAA 001'den başlayan ve 34 LZZ 999ıda sona eren plaka kombinasyonlarının İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü tarafından Öğrenci ve Personel Servis Taşımacılığı Yönergesi kapsamında, Servis Taşımacılığı Yetki Belgesine bağlı olarak Servis Taşımacılığı Kartı düzenlenmiş taşıtlar için uygulanacaktır

İlgi (a) Yönergenin Sözleşme Esasları (EK-2) maddesinin 3. Fıkrası; "Taşımacı, sözleşmeli taşımacıdan aylık hak edişin maksimum 2 katı tutarına kadar teminat senedi alır. Teminat senedi taşımacının, taşımasını üstlendiği işin güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla alınmış olup başka bir amaçla kullanılmayacaktır. Teminat senedi, sözleşme bitimine müteakip işbu sözleşme hükümlerinde belirlenen müeyyideler haricinde kesinti ve talebe konu olmaksızın iade edilir.'' şeklinde revize edilecektir.

İlgi (a) Yönergenin Sözleşme Esasları (EK-2) maddesi 5. Fıkrasına; " öğrenci ve personel servis taşımacılığı kapsamında yapılacak olan taşımacı ve sözleşmeli taşımacı arasındaki sözleşmeler ekte örneği bulunan tek tip sözleşmeye göre yapılacaktır." şeklinde ilave yapılacaktır

İlgi (a) Yönergeye; "Taşımacı ile Sözleşmeli Taşımacı Arasında Yapılan Servis Taşımacılığı Tip Sözleşmesi ve Taşımacı İle Öğrenci Velisi Arasında Yapılan Okul Servis Taşımacılığı Tip Sözleşmesi" ilave edilecektir.

İlgi (a) Yönergenin (EK-1) Karayolunda Ticari Amaçla Taşımacılık Yapan Taşımacı ve Şoförlere Yönelik Hizmet Kalite Puanı Kesintisi Yaptırım Cetveli'ne "Taşımacılık faaliyeti kapsamında; taşımacı ile sözleşmeli taşımacı veya taşımacı ile taşınan kişi (öğrenci velisi)/kurum/kuruluş arasında yapılacak sözleşme şartlarına uygun davranılmaması, Yönerge ve UKOME Kararlarına aykırı sözleşme yapılması durumunda,
1. İhlalde Toplu Ulaşım Denetim Komisyonunun değerlendinnesi ve onaylamasına müteakip 6 aya kadar ilgili Güzergah KulJanım İzin Belgesi geri alınır.
2. İhlalde Toplu Ulaşım Denetim Komisyonunun değerlendirmesi ve onaylamasına müteakip 6 ay ila 12 aya kadar ilgili Güzergah Kullanım İzin Belgesi geri alınır.
3. Tekrar ve sonrası İhlalde Toplu Ulaşım Denetim Komisyonunun değerlendirmesi ve onaylamasına müteakip ilgili Servis Taşımacılığı Kartı iptal edilir ve 1 ay süreyle Yeni Servis Taşımacılığı Kartı düzenlenmez." şeklinde ilave edilecektir.

Ayrıca Mevcut ve Geçmiş Dönem Taşımacılara müracaat işlemleri için, iş bu UKOME kararları İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yayımlandığı tarih itibari ile 30 iş günü daha ilave edilecektir.

 

Ukome Kararını buradan inceleyebilrsiniz

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum