Tekirdağ’dan İtalya’ya Ro-Ro Seferleri Başlıyor

Tekirdağ’dan İtalya’ya Ro-Ro Seferleri Başlıyor

Tekirdağ Liman Başkanı Murat Gül’ün verdiği bilgiye göre bu ay içinde eksiklerin tamamlanması sonucunda Temmuz ayı içinde İtalya’nın Trieste limanına Ro-Ro seferlerinin başlamasının muhtemel olduğunu belirtti.

Gül, konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi: ‘Tekirdağ limancılık açısından hızla gelişiyor, bölgede uluslararası ticarete açık 8 tesisimiz bulunmaktadır’ dedi.

Avşa Adası’na da seferler başlayacak

Tekirdağ'ın uluslararası alanın yanı sıra dahili taşımacılığa da hizmet verdiğini anlatan Gül, "Türkiye Denizcilik İşletmeleri bünyesindeki merkez iskelemizden Erdek'e, Bandırma'ya ve Avşa Adası'na seferler yapılıyor. Bu seferler Barbaros beldesi ve Marmara Ereğlisi'nden de başlatıldı. Marmara Ereğilisi'nden Bandırma seferleri var ancak yakında Avşa Adası'na da seferler başlatılması planlanıyor" dedi.

‘Liman yatırımcılar için yeniden cazibe merkezi olacak’

Gül, yaptığı açıklamada Tekirdağ limanından daha önceki dönemlerde İtalya'nın Trieste limanına Ro-Ro seferlerinin yapıldığını anımsattı. Ambarlı limanındaki değişimler nedeniyle yatırımcıların yeniden bu bölgeye yöneldiğini kaydeden Gül, Tekirdağ limanlarının yatırımcı için yeniden cazibe merkezi olmaya başladığını söyledi.

‘Yat limanı devir işlemleri sürüyor’

Tekirdağ yat limanının devir işlemlerinin sürdüğünü de dile getiren Gül, alanın tekrar yat limanı olarak tasarlandığını ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.