Tekirdağ’ın ay çiçekleri yola çıktı

Tekirdağ’ın ay çiçekleri yola çıktı

Otokar, TETAŞ Taşımacılık’a 70 adet Sultan City teslimatı yaptı. Teslimat töreni 02 Mart 2013, Cumartesi günü Tekirdağ’da Vali, Belediye Başkanı, TETAŞ Taşımacılık ve Otokar yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

50. Kuruluş yılını kutlayan Otokar’ın Sultan serisi Türkiye’nin dört bir yanında hızla yenilenen filolarda yerini almaya devam ediyor. 70 adet Sultan Maxi City, 02 Mart 2013, Cumartesi günü Tekirdağ’da TETAŞ Taşımacılık’a teslim edildi. Araçların Tekirdağ genelinde yolcu taşımacılığında kullanılacağı belirtildi.


Otokar yetkili bayisi Örnek Otomotiv tarafından yapılan satışın teslimat törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, TETAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Küçükmidil, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Otokar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Otokar Otobüs Satış Birim Yöneticisi Murat Torun ve satışı gerçekleştiren Otokar bayisi Örnek Otomotiv'in sahibi Yunus Öztepe katıldı.


Düzenlenen törende konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül yeni araçların Tekirdağ halkına, Belediye’ye ve TETAŞ Taşımacılık’a hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “TETAŞ Taşımacılık filosunu en modern ve en konforlu bir şekilde yeniliyor. Tekirdağ halkına daha iyi hizmet etmek için ulaşım filosunu genişleten TETAŞ Taşımacılık’ın Otokar’ı tercih etmesi bizi çok mutlu etti.


Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası Otokar olarak bugün 70 adet Sultan Maxi City otobüsü teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Başkanımın ve TETAŞ yetkililerinin bizlere göstermiş olduğu güven için çok teşekkür ederiz”

Yüzde yüz Türk

Otokar’ın 1963 yılından bu yana Türkiye’de hizmet veren en eski otobüs fabrikası olduğuna vurgu yapan Akgül, şirketin tüm otobüslerin tasarım ve üretimini yüzde 100 yerli sermaye ile yaptığını belirtti.


“Burada kullanılacak otobüslerin hepsi Türk mühendiskeri tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir” diyen Akgül, otobüslerin en son teknoloji ve Avrupa standartlarına göre yapıldığını ve Tekirdağlıların bundan sonra Avrupa standartlarında ki araçlarla seyehat edeceklerini ifade etti.

Tekirdağlıların rahat, konforlu ve özelliklede emniyetli araçlara bineceklerini belirten Akgül, “Şirketimiz 6 metreden 12 metreya kadr değişik araçlar üretmektedir ve şirketimiz Türkiye’nin son 4 yıldır pazar lideridir, en çok satılan otobüsleri üretmektedir. Aynı zamanda bu otobüsleri yurtdışına özelliklede Avrupa’ya da ihraç ederek ülkemize döviz kazandırmaktadır” şeklinde konuştu.

6 ay içerisinde minibüslerde yenilenecek

Törende konuşan bir diğer isim Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ise Özel Halk Otobüsleri için 1963’ten beri Türkiye’de yerli üretim yapan Otokar’ı seçen İlyas Küçükmidil’i tebrik ettiğini belirtti.


Yeni alınan otobüslerle minibüsçülerin kalite anlamında yarışamayacağını ifade eden Vali minibüslerinde yenilenmesi gerektiğini belirterek, Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şenol Turan’dan 6 ay içerisinde araçları yenileme sözü aldı. 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.