Temsa daralmaya rağmen büyüdü

Temsa daralmaya rağmen büyüdü

Safir VIP’i,Sabancı Center’da Güler Sabancı, Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun ve Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik’in katılımıyla 40 adet Temsa Safir VIP otobüsü, Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan'a teslim etti.

Üstün performansına karşılık, düşük işletme gideri ve yakıt tüketimiyle dikkat çeken Safir VIP, aynı zamanda +4 koltuk kapasitesiyle müşterisine 4 yılda ekstra 150 bin Euro civarında ek ciro sağlıyor. Flat floor özelliğiyle rahat ve ferah bir iç mekana sahip olan araç; ergonomik VIP koltuklarıyla da maksimum konfor vadediyor. Safir VIP; sınırsız internet erişimi, kişiye özel dijital yayınları ve LCD ekranlarıyla, yolculuk sırasında eğlenmek ve dinlenmek isteyenlere de birçok seçenek sunuyor. Orijinal üretim olduğu için 2. el değerinin yüksek olması da, Safir VIP’nin öne çıkan özellikleri arasında.

"Temsa yeni bir yola çıkıyor"

Sabancı Topluluğu’nun en köklü şirketleri arasında yer alan Temsa’nın, Safir VIP ile yeni bir yolculuğa atıldığını belirten Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: "Temsa Safir VIP ürününü sizinle paylaşmak için bir araya geldik. Benim bugün bilhassa katılmak istememin sebebide Temsa yeni bir yolculuğa çıkıyor, Safir VIP bu yeni yolculuğun ilk adımı dolayısı ile burada olup arkadaşlarıma desteğimi göstermek istedim.

Temsa son iki yılını çok başarılı geçirdi, pazar payı kazandı bu yılda ivmenin gelişerek devam edeceğini görüyor, midibüs ve otobüs pazarında liderliğe koşuyor diyebiliriz. Buda beni memnun ediyor, bu liderlik koşusunu Sabancı topluluğu olarak destekliyoruz. Peş peşe yeni ürün ve modeller gelecek, Türk mühendislerinin ve tasarımcılarının emeği, Temsa’nın kendi birikimi ile başarılarını arka arkaya göreceğiz" dedi.

Temsa'nın müşteri ihtiyaçlarını odağına alan, inovatif, konforlu ve en kısa zamanda etkin çözümler üreten, sektöründe bu anlamda fark yaratan bir şirket olduğunu ifade eden Güler Sabancı "Sadece yurt içinde değil uluslar arası arenada da başarısını gururla taşıyor ABD dahil oda ayrı bir gurur kaynağı. Bu başarıda emeği geçen başta Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun ve Genel Müdürümüz Dinçer Çelik olmak üzere tüm Temsa ailesini kutluyorum. Siz değerli konuklarımıza Sabancı Center’a gelip heyecanımızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum " diyerek memnuniyetini ifade etti.

guler-sabanci-001.jpg

"Daralmaya rağmen büyüdük"

Safir VIP ile ilgili teknik bilgilerin yanı sıra, şehir içi ve şehirlerarası otobüs sektörüne dair güncel verileri de içeren bir sunum gerçekleştiren Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik " Yurtiçi otobüs pazarında 2013’te 7 bin 812 adet otobüs satıldı, Temsa’nın 2013’te yüzde 16’lık pazar payına sahip oldu. Geçtiğimiz yıl toplam 6 bin 348 adet otobüsün satıldı ve 2014’te otobüs pazarında yaşanan bu daralmaya ragmen Temsa’nın yüzde 30’luk bir pazar payına ulaştık" dedi.

Şehiriçi, midibüs ve şehirlerarası otobüs pazarlarında Temsa’nın payını yükselttiğine dikkat çeken Dinçer Çelik,2+1 koltuk düzeni son 5 yıldır Türkiye’de yaygınlaştığını,VIP otobüs pazarında bu yıl 1400 adet VIP otobüs satışı beklediklerini söyledi.Safir VIP, fazladan 4 koltuk ile müşterisine 4 yılda 150 bin euro ciro katkısı olduğunu ve çevreci yakıt tüketimine sahip olan Safir VIP'in, yüksek yol tutuşuna sahip olduğunun altını çizdi.

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik,2015 yılı içinde Opalin, Tourmalin, Avenue I Bus, Opalin City ve en sonunda da Yeni Maraton’un lansmanlarının yapılacağını ifade etti.

dincer-celik-001.jpg

"Destek ve dostluk gördük"

Lansman sonunda 40 adet Safir VIP marka otobüsün anahtarını Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik’ten teslim alan Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan da, konuşmasında filoya katılan yeni Temsa’larla birlikte Kamil Koç filosunda Temsa Markalı araç sayısının 210’a ulaştığına vurgu yaparak; "Kâmil Koç verimlilik odaklı bir firma. Bu nedenle etkin ve verimli büyümek ana prensibimiz. Son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüyoruz. Ülkemizde Karayolu Yolcu Taşımacılığı sektörü her yıl yaklaşık %4 oranında büyürken Kamil Koç’un yıllık büyüme ortalaması yaklaşık %20. Bu anlamada Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir büyüme oranın son yıllarda istikralı bir şekilde sürdürüyoruz. Temsa'dan her konuda destek ve dostluk gördük,bize özel bir çok yenilik yaptılar tasarımlarını değiştirdiler,çok ciddi bir iş ortaklığı içinde olduk,bu daha iyi otobüsçü olmamızı sağladı.Yapılan her yeni otobüs yatırımı toplam büyümemize de önemli oranda katkı yapıyor. 2014 yılında 800 araçlık bir filo ile yolcularımızın hizmetinde olduk, 2015 yılında ise filo olarak %25 büyüyerek 1000 araçlık bir filo büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

safir-temsa-3-002.jpg

safir-temsa-6-001.jpg

 

safir-temsa-7-001.jpg

 

safir-temsa-8.jpg

 

safir-temsa-9.jpg

 

safir-temsa-10.jpg

 

safir-temsa-1-001.jpg

 

safir-temsa-2-001.jpg

 

safir-temsa-4-001.jpg

 

safir-temsa-5-001.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.