TEMSA ve  İSTANBUL OTOBÜS AŞ ile 110 adet CNG'li otobüs sözleşmesini imzaladı

TEMSA ve İSTANBUL OTOBÜS AŞ ile 110 adet CNG'li otobüs sözleşmesini imzaladı

Temsa Global ile İstanbul Otobüs AŞ 110 araçlık Avenue CNG alım sözleşmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Temsa Global ile İstanbul Otobüs AŞ 110 araçlık Avenue CNG alım sözleşmesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen törenle imzaladılar. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Temsa Global Genel Müdürü Dinçer Çelik, İstanbul Otobüs AŞ Genel Müdürü Yasir Şahin ile çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı törende yaptığı konuşmada “Yerli otobüs üretimi konusunu çok önemsiyoruz ve yüzde yüz Türk mühendisleri tarafından üretilen araçlarımızı İstanbul’luların hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Otobüs sanayi açısından baktığımızda önemli bir husus karşımıza çıkıyor. Otobüs ihracatı konusunda Türkiye, yüksek işgücü ve kaliteli üretim standardı ile öne çıkıyor. Ancak ihracatta daha başarılı olmak için güçlü bir iç piyasa gerekiyor. Araçlarımızdan önce İstanbul’lular faydalanacaklar, onlar memnun olacaklar ki devamında dış pazarlarda daha da güç kazanalım. İhracatta başarının yolu güçlü bir iç piyasadan geçiyor. İstanbul Otobüs AŞ.’nin alımları yerli otobüs üreticileri için çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatlar yerli sanayimizin gelişimine ve ürün geliştirme kabiliyetine katkıda bulunuyor ” dedi.

Törende söz alan Temsa Global Genel Müdürü Dinçer Çelik ise “Temsa otobüsleri 64 ülkeye ihraç ediliyor. Fransa’da 3500 otobüs, Amerikanın 25 eyaletinin yollarında 300 Temsa otobüsü dolaşıyor. Temsa iç pazarda da çok önemli bir başarı yakalamış durumda. Kentiçi otobüs pazarında yüzde 500 büyümeye ulaşan bir şirket Temsa. İstanbul yollarında 300’ü aşkın Temsa otobüsü hizmet veriyor. Temsa otobüsleri hem sahip oldukları teknolojik donanım ve konforla büyük beğeni toplarken, işletim maliyetlerinde sunduğu avantajlar ile de kullanıcıların yüzünü güldürüyor.

Temsa pazar ve müşteri ihtiyaçlarını en iyi gözlemleyen, bu ihtiyaç ve beklentilere en hızlı cevap verebilen bir şirket aynı zamanda. Sahip olduğu güçlü AR-GE merkezi ile son 2 yılda 7 yeni araç üretimi gerçekleştirdi.

CNG’li 12 metrelik ve 18 metrelik Avenue ile şehiriçine dönük ürün gamını tamamladı

Çevre dostu motoru, konforu ve sağlamlığıyla Temsa Avenue, ülkemizdeki toplu taşımanın kalitesini yükseltmeye aday. Avenue, yüksek tavanı, geniş iç hacmi, güçlü klima ve ısıtma sistemi, alçak ve düz zemini, ergonomik rahat koltukları ve 3 adet basamaksız geniş kapısıyla şehir insanına büyük rahatlık sunuyor. Minimum işletme gideri, bakım kolaylığı, düşük maliyetli yedek parça imkanı, isteğe bağlı değişebilen teknik ve donanım özellikleriyle Avenue, toplu taşımacılık alanında yapılacak en kazançlı yatırım. Ayrıca Avenue, ABS, ASR, kapıda sıkışmayı önleyen akıllı kapı sistemi, kapılar açıkken hareket etmesini engelleyen durak freni gibi güvenlik teknolojileriyle emniyetli yolculuklar sunuyor” dedi.


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.