Temsa’dan, ‘alkolmetreye üflemeden çalışmayan otobüs’

Temsa’dan, ‘alkolmetreye üflemeden çalışmayan otobüs’

Türkiye'nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticisi Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş., Adana'daki fabrikasında 422 adet alkolmetreli otobüs üretti.

Temsa, sürücülerin alkollü halde direksiyon başına geçmesini önlemek amacıyla alkolmetreli özel otobüsler üretildiğini duyurdu. Direksiyon başına geçen sürücü alkolmetreyi üfleyip, alkol oranı limitlerin üzerinde çıkarsa motoru çalışmayan otobüste, istenirse monte edilen güvenlik kamerasıyla suistimaller de önlenebiliyor.
16 modelde yılda bin otobüs ve 2 bin midibüs üretip, Avrupa, Amerika ve Afrika kıtalarındaki 46 ülkeye ihraç eden Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin CEO'su Tamer Ünlü, Ar-Ge çalışmalarında alkollü sürücülerden kaynaklanan kazaları ön plana alıp, alkolmetreli otobüs ürettiklerini söyledi. Tamer Ünlü, "Bu otobüsü çalıştırmak isteyen şoför, önce alkolmetreye üflemek zorunda. Sürücü limitlerin üzerinde alkollü çıkarsa araç çalışmıyor" dedi. “Trafik kazalarını büyük oranda azaltacak”

Ünlü, çalışması alkolmetrenin ölçeceği değere bağlı olacak otobüsün, alkollü araç kullanımından kaynaklanan trafik kazalarını azaltacağını, dolayısıyla can kaybı, yaralanma ve maddi hasar gibi istenmeyen olayların önüne geçeceğini belirterek, ''Bu aracı çalıştırmak isteyen şoför, önce araca takılı alkolmetreye üflemek zorunda. Sürücü alkollü ise araç çalışmıyor. Bu otobüse Avrupa ülkelerinden çok sayıda talep var'' diyerek sözlerini tamamladı. Üretilen 422 aracın Fransa'ya ihraç edileceği ifade edildi. www.tasimacilar.com 03.04.2012/19:02