TEMSA’dan Ege Bölgesi’ne Büyük Yatırım

TEMSA’dan Ege Bölgesi’ne Büyük Yatırım

Otomotiv sektöründe kendi adı ile üretim yapan, Türkiye’nin önde gelen otomotiv firmalarından biri olan TEMSA Global CEO’su Dinçer Çelik, yeni açılacak olan Ege Bölge Bayii hakkında konuya yönelik verdiği bilgi verdi.

Kurumsal alt yapısını genişletmeyi hedefleyen TEMSA bayilik anlaşmaları ile Türkiye genelinde otobüs satış ağını genişletiyor. TEMSA Global CEO’su Dinçer Çelik, yeni açılacak olan Ege Bölge Bayisi ile yurt içi satışlarda artış beklediklerini kaydetti.

Pazar içindeki satıştan çok önümüzdeki yıllarda satış sonrası müşteri memnuniyetinin sağlanmasını konusunda alt yapının planlanması ve erişim kolaylığına dikkat çeken TEMSA Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl ise, özellikle satış sonrasında 15 yıllık ihalelerde ilerleyen süreçte o 15 yılın iyi hesaplanması gerektiğine dikkat çekti.

Yeni Bayi Yurt İçi Artan Talebe Cevap Verecek

Açılacak olan bu bayiinin yurt içi satışlara etkisini değerlendiren Dinçer Çelik:’ TEMSA satışlarının yüzde 75’ini yurt dışına yapıyordu. Bu yıl bayilikler sayesinde yüze 50’sini yurt içine yapacak. Bu yıl tüm planlarımızı da bunun üzerinden yaptık. Dolayısıyla ekonomisi giderek büyüyen ülkemiz için biz de, artan araç ihtiyacına böyle bir katkı sunmuş olacağız’ dedi.

Bayilik Sürecine Taze Kan: ‘DEMİRBAŞ’

Şuan ki bayii sayısı ve Demirbaş’ın da katılımıyla güzel bir yere geldiklerini belirten olan TEMSA Global CEO’su Dinçer Çelik satış sonrası servis için: ‘bizim satış sonrası için yeterli gücümüz var, bunu kolaylıkla halledebiliriz’ ifadesini kullandı.

Ayrıca kamu satışları ile ilgili olarak Çelik; tüm ihalelerde iddialı olduklarını, mevcut ihalelerin içinde daima varlık gösterdiklerini ve bundan sonrada var olacaklarını söyledi.


‘Kimsenin Ne Yaptığı İle Çok Fazla İlgilenmiyoruz’

Son süreçte BMC’nin yaşadığı tökezlemeyi de değerlendiren Dinçer Çelik: ‘Biz ürün geliştirme planımızı ve bayilik dağıtımını kendimize göre yaptık. Bundan sonra da bayiliklerimiz ve benzer satışlarımız olacaktır. Bu sayede ilerleyeceğimize inanıyorum. Kimsenin ne yaptığı ile çok fazla ilgilenmiyoruz’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

TEMSA Global Ticaret AŞ. Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl: ‘Biz Her Türlü Hizmete Hazırız’

Yakın zamanda Otobüs AŞ.’nin yaptığı ihale ve TEMSA’nın bu ihaleden neler beklediği üzerine TEMSA Global Ticaret AŞ. Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl ile yaptığımız görüşmede şu ifadelere yer verdi: ’baktığımızda Otobüs AŞ’de en büyük filo TEMSA’nın… Bazı filoların içinde bazı müşterilerin çoklu araba sayıları var. Görüyoruz ki, aynı müşteriler yine aynı çoklu hatları satın almışlar. Umuyorum ki, bu yarışta yine bizi tercih ederler. Biz her türlü onlara hizmet etmeye hazırız’ dedi.

Anıl, Satış Sonrası 15 yıla Vurgu Yaptı

Bursa’daki diğer üreticilerin pazardaki payları ve etkileşimleri üzerine sorumuzu cevaplayan Murat Anıl, herkesin pazarda belli payları olduğuna dikkat çekerek, iyi ürünlerin çıkarıldığını her pazarda olduğu gibi belli bir arz ve talebin olduğunu kaydetti.’ Burada önemli olan, satmak veya satın almak değil’ diyen Anıl, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘özellikle satış sonrasında 15 yıllık ihalelerde ilerleyen süreçte o 15 yılın iyi hesaplanması gerektiğine inanıyorum’ dedi.

TEMSA’da Dizel Otobüste Var, CNG Otobüste Var

Dizel ve CNG otobüslerde TEMSA’nın yatırımlarında neye ve neden öncelik verdiğini anlatan TEMSA Global Ticaret AŞ. Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl, alt yapıya ve erişim kolaylığına değinerek şunları aktardı: ‘Önce otoritenin alt yapıyı hazırlaması gerektiğini ben en başından beri ifade ettim. Esnafın mağduriyetinin giderilmesi için önce dolum tesislerinin hazır olması, her noktada bulunması ve insanların ekonomik durumlarına göre tercihlerini yapmaları gerektiğine inanıyorum. Biz de TEMSA olarak dizel otobüste var, CNG otobüste var’ dedi.

Üretici Firmalarında Taşın Altına Elini Koyması Gerek!

Hedefi gaz satmak olan firmaların hali hazırda çok ciddi çalışmalarının olduğunu anlatan Anıl, teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Üretici firmaların da bu sürecin içinde olmaları gerektiğini ifade ederek: ‘elbette herkes aynı yöne bakarsa, ilerlemek daha kolay olacaktır fakat bunu yaparken de gazcı gaz işi yapsın, otobüsçü otobüsüne baksın’ şeklinde dile getirdi.

Alev ARSLAN 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum