Testi Geçemeyene Sürücü Kartı Yok

Testi Geçemeyene Sürücü Kartı Yok

Antalya’da uyuşturucu testinden geçemeyen sürücüler, toplu taşıma aracı, ticari taksi ve servis aracı kullanamayacak. Testlerin güvenliği açısından, Servisçiler Odası, Otobüsçüler Odası, Şoförler Odası ile Uncalı Meydan Hastanesi arasında protokol imzalan

Toplu taşıma hizmet kalitesini ve yolcu güvenliğini arttırmaya yönelik çalışmalara aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araçlarında çalışan yaklaşık bin 500 şoföre, ticari taksi ve servis şoförlerine “Uyuşturucu Testi” zorunluluğu getirdi. Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği düzenlemeleri çerçevesinde başlatılan çalışma ile uyuşturucu kullanımının tespiti için idrar testi ve 12 farklı ilaç testi yapılıyor. Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü denetiminde yürütülen çalışmaya Servisçiler Odası, Otobüsçüler Odası, Şoförler Odası gibi meslek odaları da destek veriyor.

 

Uyuşturucu Kullanan Şoföre Men Cezası

   Sonuçların güvenilirliği açısından testlerin tek bir merkezde güvenlik görevlileri nezaretinde alınmasına karar verildi. Bunun için, Servisçiler Odası, Otobüsçüler Odası, Şoförler Odası ile Uncalı Meydan Hastanesi arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde Uncalı Meydan Hastanesi’nde güvenlik görevlileri eşliğinde yapılacak testler kabul edilecek. Şoförler hastaneye sadece testte kullanılan ilaçların ücretini ödeyecek. Test sonuçlarına göre uyuşturucu kullandığı tespit edilen şoförler, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği gereği Sürücü Kartı iptal edilerek, araç şoförlüğünden men edilecek.

 

  Taksi ve Servis Sürücüleri Dahil Edildi

   Konuyla ilgili bilgi veren Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Hülya Atalay, Antalyalıların güvenli yolculuk yapabilmesi için, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nde yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Atalay bu kapsamda, araç şoförleri için uyuşturucu madde kullanımına yönelik idrar bazlı inceleme testleri yaptırma zorunluluğu getirdiklerini kaydetti. Toplu taşıma araç şoförleri için başlatılan çalışmanın kapsamının genişletildiğini ifade eden Atalay, UKOME Genel Kurul Kararı gereğince ticari taksi ve servis aracı şoförleri için de uyuşturucu testi zorunluluğu getirildiği kaydetti.

 

Hedef Güvenli ve Sürdürülebilir Toplu Ulaşım

   Amaçlarının toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak, sürdürülebilir ve güvenli ulaşım hizmeti sağlamak olduğunu ifade eden Hülya Atalay, daha önce de toplu ulaşım esnafına yönelik zorunlu eğitim programı başlattıklarını hatırlattı. Atalay, “Gerek, Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu, gerekse uyuşturucu testi uygulaması ile ulaşım sektörüne eğitimli ve güvenilir araç sürücüsü kazandırmak istiyoruz. Son dönemde ülkemiz genelinde toplu taşıma araçlarında yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında şoförlerimizin kaybedilen itibarlarını yeniden sağlamak için çalışıyoruz.” diye konuştu. ve aynı zamanda cezaları artık bu ile ödeyebilcekler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.