Tezeller alçak tabanlı araçları ile Busworld’deydi

Tezeller alçak tabanlı araçları ile Busworld’deydi

Bursa Karoseri üreticisi Tezeller, Busworld Turkey 2012’de iki alçak tabanlı halk otobüsü tipi ve 2014 için tasarlanan askeri taktik aracını ziyaretçilere tanıttı.

45 yıllık tecrübesi ile üretim yapan Tezeller firması Busword Turkey 2012’de iki alçak tabanlı halk otobüsü tipi ve 2014 için prototip çalışması yapılan askeri taktik aracını ziyaretçilere tanıttı. Busworld Turkey Fuarı kapsamında yapılan basın açılışında konuşan Tezeller Teknik Müdürü Olcay Salih, Türkiye’nin tüm bölgelerinde araçlarının çalıştığını belirtti. Salih, “Sektörde daha iyi bir konuma gelmek için bir takım girişimler yaptık. Azerbaycan’ın Azauto firması ile 2010 yılında bir ortaklık yaptık. Yoluma bu firma ile devam ediyoruz. Azauto ile birleşerek Tez Auto markasını oluşturduk” dedi. Kareseri yerli motoru Man, şanzımanı ZF

Araçlarında motor olarak Euro 5’li MAN motoru ve ZF şanzıman kullandıklarını belirten Salih, araçların teknolojik açıdan güvenli bir araç olduğunu belirtti. Salih, “Karoseri olarak da tamamı yerli üretim olan Tezeller karoseri ile bir profilden yola çıkarak üretiyoruz. Fabrikamızın yıllık araç üretimi 365. Kareseri kısmı tamamı el yapımı olan araçlar üretiyoruz. Amacımız çok üretmek değil amacımız kaliteli ve güvenli araçlar üretmek” dedi. , Tezeller Auto Bus LF1200 12 metre alçak tabalı otobüslerin tamamında ses ve görüntü kaydedici cihazların olduğunu belirten Salih, 12 metre alçak tabanlı otobüslerden 20 tanesinin İstanbullulara hizmet ettiğini sözlerine ekledi. “Tez 2013’de yolcu tipiyle yollarda”
2013 yılında 12 metre yolcu tipi araç ile yolcu taşımacılığı sektörüne de gireceklerini belirten Salih, prototipinin tamamlanmasının ardından tanıtımının da yapılacağını belirtti. Salih, “Yolcu tipi araçlarda yine Man motoru ve ZF şanzımanı kullanılacak. 46 yada 49 koltuklu olmakla birlikte kullanıldığı bölgeye göre değişiklik gösterebilecek. 12 metre boyunda bir araç olacak. Tamamı elektronik, opsiyonlu olarak otomatik ya da manüel şanzımanlı olacak. Azerbaycan ortağımızdan gelen talepler üzerine bu pazara girmeye kadar verdik. “Yıl sonunda 100 araç ile İstanbullulara hizmet edeceğiz”
Otobüs A.Ş’nin düzenlediği ihalelerin sektörde ve kendi markalarına bir ivme kazandırdığını belirten Salih, şuana kadar yapılan ihaleler sonunda 45 adet araçlık bir ivme yakalandığını belirtti. Yılsonuna kadar İstanbul’da 100’ün üzerinde araçlarının trafikte olacağını da belirtti. Araçlarının hem Man hem de Tezeller servislerinde bakımlarının yapılabileceğini belirtti. www.tasimacilar.com 23.04.2012/17:40