THBB - MBT’den Transmikser Operatörlerine eğitim

THBB - MBT’den Transmikser Operatörlerine eğitim

Türkiye Hazır Beton Birliği, Mercedes Benz Türk A.Ş. sponsorluğunda gerçekleştirilen eğitimlerine bir yenisini daha ekledi.

2006 yılından bu yana devam eden iş birliği çerçevesinde gerçekleşen “Pompa ve Transmikser Operatörleri Geliştirme ve Uyum Kursları”na, Demirbükey Akademi eğitmenlerinin de gözetiminde “Defansif Sürücülük Eğitimleri” ilave edildi. Bu eğitim kapsamında, virajlarda ağırlık transferi, özel transmikser ile devrilme simülasyonu, devrilmeyi önlemek için kullanılan teknikler ve sert direksiyon hareketleri yerine, yumuşak direksiyon hareketlerinin önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimlerde kullanılmak üzere transmikser üstyapılı bir Mercedes-Benz Axor 3236 modifiye edilerek eğitim amacına uygun bir araca dönüştürüldü. Eğitimlerin ilk gününde gerçekleştirilen tanıtım organizasyonuna, Mercedes-Benz Türk A.Ş. Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Kısım Müdürü Alper Kurt, Türkiye Hazır Beton Birliği yöneticilerinden Ferruh Karakule, Türkiye Hazır Beton Birliği Teknik Müdürü Cenk Kılınç, Demirbükey Akademi'yi temsilen Genel Müdür Mete Bayrakçı ve Burak Kalsın katıldılar.


“Bu eğitim hazır beton sektöründe ilk”
Organizasyon sırasında konuşma yapan Bahadır Özbayır, Mercedes-Benz markasının kalite ve güvenlikle özdeşleştiğini, firma olarak araç ya da markadan bağımsız trafikte can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik eğitimlere büyük önem verdiklerini söyledi. Özbayır, bu çerçevede hazır beton sektörünün ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veren ve hazır beton sektöründe bir ilk olarak bu eğitimi gerçekleştirdiklerini, THBB ile yıllardır sürdürdükleri işbirliğini daha da ileriye taşıyacaklarını belirtti. “Güvenlik denildiğinde akla gelen ilk marka”
Türkiye Hazır Beton Birliği yöneticilerinden Ferruh Karakule ise Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye Hazır Beton Birliği'ne yıllardır eğitim alanında destek vermeyi sürdürdüğünü ve sektörde "güvenlik" denildiğinde akla ilk gelen marka olduğunu belirterek, şirkete teşekkürlerini iletti. Bu eğitimlerden yararlanan kursiyerler de Türkiye Hazır Beton Birliği'nin Mercedes-Benz Türk’ün katkıları ile organize ettiği teorik ve pratik eğitimlerin kendileri ve meslekleri için çok faydalı olduğunu ifade ettiler. www.tasimacilar.com 14.05.2012/14:19