Ticaretin Makam Aracı Türkiye yollarında

Ticaretin Makam Aracı Türkiye yollarında

Ford’un efsanevi ticari aracı Transit ürün ailesinin yeni üyeleri Transit Custom ve Tourneo Custom modelleri lansmanı gerçekleştirildi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Satış Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner’in basına tanıttığı yeni araçlar “Ticaretin Makam Aracı” sloganıyla yola çıktı.


Ford’un efsanevi ticari aracı Transit ürün ailesinin yeni üyeleri Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinin satışı başladı. Transit Custom, 43 bin 750 TL’den başlayan fiyatlarla, Tourneo Custom ise 59 bin 925 TL’lik rekabetçi başlangıç fiyatıyla pazara girdi. Yeni ürün ailesinde minibüs, van ve kombi gövde tipleri ve geniş donanım seçenekleri bulunuyor.


Transit ailesinin yeni üyeleri Transit Custom ve Tourneo Custom; efsanevi Transit’in dayanıklılık ve sağlamlık mirasını koruyor ve aynı başarıyı ileriye götürmeyi hedefliyor. Büyüyen ve gelişen Türk ekonomisine paralel olarak sınıfının jenerik ismi olan Transit ailesi genişlemeye, pazara uygun ürün çeşitliliğini artırmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Ailenin yeni üyeleri Transit Custom ve Tourneo Custom modelleri, fonksiyonel yapıları ile kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirildi. Transit artık lüks, teknoloji ve ileri güvenlik sistemleri ile ön plana çıkıyor. Yenigün: “Ford Otosan Kocaeli fabrikası Ford’un yeni segmente girmesinde öncü rol oynuyor”
Transit Custom ve Tourneo Custom’ın tanıtımının yapıldığı basın test sürüşünde bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford markasına yeni bir segmentin kapılarını aralayan ve bu sayede markamızın Türkiye’deki liderliğini pekiştirecek olan Tourneo Custom ve “2013 Yılın ticari Aracı” seçilen Transit Custom modellerimiz bizi gururlandırıyor,” dedi. Kocaeli fabrikasında üretilen Transit model araçların Ford Otosan’ın amiral gemisi olduğunu vurgulayan Yenigün, “Biz artık teknolojinin demokratikleştirilmesi prensibi çerçevesinde pahalı arabalarda gördüğümüz uygulamaları müşterilerimize sunuyoruz” şeklinde konuştu.


Hedef: 11. Yılda da liderlik
Ford’un aralıksız son 10 yıldır 60’a yakın markanın kıyasıya yarıştığı pazarda en çok satan otomotiv markası olduğunu da belirten Yenigün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yılın ilk aylarında büyük değişimler yaşadığımız iç pazarda doğru tedbirleri alarak 2012’nin ilk 9 ayının sonunda da toplam pazar birinciliğimizi sürdürmeyi başardık. 2012 yılının ilk 9 ayında 554 bin 837 adet satış gerçekleşirken Ford Otosan olarak binekte 33 bin 988, hafif ticaride 18 bin 450 ve orta ticaride de 19 bin 929 adetlik satış gerçekleştirdik. 2012’nin ilk 9 ayı itibariyle binek, hafif ve orta ticari segmentlerinde toplam 72 bin 367’lik satış adedine ulaşarak istikrarlı büyümemizi sürdürdük. İlk 9 ay sonuçlarına göre pazar payımız yüzde 13,8. Yılı bu şekilde tamamlayarak 2012 yılında 11’nci kez lider olmayı hedefliyoruz.” Yenigün: “Ford’un global iş planı çerçevesinde Türkiye olarak bizim de büyük bir görevimiz var”
Ford Otosan’ın, Ford markasının ticari araç üretiminde önemli bir üs olduğunu da belirten Yenigün, “Ford Otosan olarak geçtiğimiz dönemde 1 milyar dolarlık yatırımımızın müjdesini sizlerle paylaştık. Transit projesine ayırdığımız 630 milyon doların yaklaşık yarısıyla hayata geçirdiğimiz Transit Custom ve Tourneo Custom projeleri için yan sanayide de 150 milyon dolar yatırım yaptık,” dedi. Yenigün, “Ford için güvenilir ürünler yaratmak çok önemli. En büyük hedefimiz, müşterilerimize hayatı kolaylaştıran akıllı teknolojiler sunmak. Müşterilerimizin hak ettiği yüksek kalitede ve doğayla dost ürünler geliştiriyoruz. Ürettiğimiz teknolojiyle fark yaratan, rekabetçi ve verimli bir şirket olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz” diye konuştu. Özüner: “müşteri memnuniyetinde öncüyüz”
Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner de toplantıda yaptığı konuşmada, “Ford marka ürünlerin inovatif, sınıf lideri teknoloji ve çekici tasarıma sahip olmalarının yanı sıra Ford Otosan olarak Türkiye özelinde müşteri memnuniyetinde de öncüyüz” dedi. Ford ve Ford Otosan olarak teknolojiyi demokratikleştirmeye devam ediyoruz diyen Özüner konuşmasına şöyle devam etti; “Transit Custom ve Tourneo Custom modellerimiz Ford SYNC, Şerit Takip Sistemi, Dinamik Tork Kontrolü, Otomatik Start/Stop, ESP, Yokuş Kalkış Sistemi, Aktif Devrilme Kontrolü, Yüke Duyarlı Kontrol, Aktif Savrulma Kontrolü, Akıllı Şarj Sistemi, Gelişmiş Akü Yönetimi Sistemi, geri görüş kamerası gibi donanımlarla satın alınabiliyor.”


Geleneksel Transit özelikleri: Düşük kullanım maliyeti ve dayanıklılık
Transit Custom ve Tourneo Custom sahip olduğu 2.2 litre geliştirilmiş Duratorq TDCi dizel motoru ile sınıfının en düşük yakıt tüketimini sunuyor. 100PS, 125PS ve 155PS’lik güç versiyonlarıyla sunulan bu yüksek torklu ve iyi tepki veren motor, Euro 5 normunu karşılayan araçlarda standart olarak Otomatik Start/Stop sistemi ile birlikte sunuluyor ve ortalama 6,6 litre/100 km yakıt tüketiminin yanı sıra 174 gr/km’lik CO2 salımı verileri sunuyor. Ticari araçlarda teknoloji yeniden tanımlanıyor
Transit Custom ve Tourneo Custom, zengin donanım ve motor seçenekleri ile Türk otomobil severlerin tüm beklenti ve ihtiyacını karşılıyor. Van Trend, Kombi Trend ve Kombi Deluxe versiyonlarına sahip Transit Custom’ın Trend versiyonunda ESP ve Dinamik Tork Kontrolü, elektrikli yan aynalar, yol bilgisayarı, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon gibi donanımlar standart olarak yer alıyor. Trend, Titanium ve Titanium Plus donanım seçeneklerine sahip Tourneo Custom’ın giriş seviyesindeki Trend versiyonunda ise Ford SYNC, perde ve yan hava yastıkları, ön ve arka park sensoru, önden ve arkadan üflemeli klima, entegre yan perdeler ve karartılmış arka camlar, yatabilen arka koltuklar, ısıtmalı ve bel destekli sürücü koltuğu, 16 inçlik alüminyum jantlar ve halı taban kaplaması gibi özellikler standart olarak bulunuyor. Transit Custom ve Tourneo Custom modelleri şıklık ve fonksiyonellikte çıtayı yükseltiyor
Özüner, yeni Transit Custom ve Tourneo Custom araçların dış tasarımı ile ilgili olarak şunları söyledi; “Daha çok otomobillerde görmeye alıştığımız kinetik tasarım modeli yani “dururken bile gidermiş gibi” artık ticari araçlarda da bizim ana tasarım modelimiz olacak. Bu gün ilk kez bir ticari araçta bu tasarımı kullanıyoruz. Ayrıca, çarpıcı yeni görünümü, şık iç tasarımı ve sürüş dinamikleri, akıllı teknolojileri ve sınıf lideri yakıt ekonomisiyle Ford Tourneo Custom, yolcu taşıma araçları sınıfında şıklık ve fonksiyonelliği yeni bir düzeye çıkarırken Transit Custom da Kombi ve Kombi Van modelleriyle hem yük hem de personel taşıyan kullanıcılara hitap ediyor. Sekiz ya da dokuz koltuklu düzenlemelerle sunulan Tourneo Custom, 4.97 metrelik kısa şasi ve 5.34 metrelik uzun dingil mesafeli iki versiyona sahip ve her ikisi de hem yolcular hem de bagajlar için geniş alan sağlıyor. Transit Custom ise kullanıcılara kendilerine en uygun yük alanını seçebilme imkânı sağlıyor. Transit mirasına tamamen sadık kalan Transit Custom, sınıf lideri yük taşıma yeteneğiyle birlikte yenilikçi yük alanı özellikleri de sunuyor.


Sürücü dostu özellikler
Transit Custom ve Tourneo Custom modellerinin yepyeni iç bölümü, gelişmiş teknolojiler ve üstün sürüş dinamikleriyle sınıflarına sürücü odaklı yeni bir kullanım anlayışı getiriyor. Modern ve şık görünümlü kokpitte şişeler, telefonlar ve belgeler için akıllı eşya yeri çözümlerinin yanı sıra şık bir gösterge paneli de bulunuyor. Uygun sürüş pozisyonunun bulunabilmesi için kolay ayarlanabilir koltuklara ilave olarak direksiyon kolonu derinlik ve yükseklik ayarları da yeni araçlarda mevcut. Akıllı araç teknolojileri
Transit Custom ve Tourneo Custom, Ford'un en yeni binek otomobillerinde de yer alan çeşitli akıllı araç teknolojilerle sunuluyor: ECOnetic Teknolojiler:
Ford’un gelişmiş, düşük CO2 özellikleri arasında Euro5 motor ile Start/Stop ve Akıllı Şarj Sistemleri de bulunuyor. Sesle kumanda edilen SYNC, araç içi bağlantı sistemi:
Basit sesli komutlarla çalan müziği yönetme, telefonla arama yapma, gelen aramaları yanıtlamanın yanı sıra sürücünün cep telefonunu gelen yazılı mesajları sesli olarak okuyan SYNC sistemi, herhangi bir çarpışma durumunda sürücünün Bluetooth bağlantılı cep telefonunu üzerinden 112 acil yardım servisini lokal dilde, otomatik olarak arıyor. Acil Durum Desteği:
SYNC sayesinde sunulan bu özellik, araç içindekilerin kaza halinde Acil Yardım Hizmeti ile bağlantıya geçmesine olanak tanıyarak, kaza yerinin GSP koordinatlarını yetkililere bildiriyor. Gelişmiş güvenlik sistemleri:
Standart olarak ESP ve Dinamik Tork Kontrolüne ek olarak sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıklarını içeriyor. Geri görüş kamerası:
İç aynaya entegre edildi Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Sürücü İkazı: Yeni nesil sürüş destek sistemi, sürücünün istemeden şeritten ayrılması ya da direksiyon başında yorulması durumunda sürücüyü uyararak olası kazaların önlenmesine yardımcı oluyor. Nurcan GÜNEŞ www.tasimacilar.com 19.10.2012 Saat:17:10