Ticari Araç Sürücüleri Dikkat!

Ticari Araç Sürücüleri Dikkat!

Mesleki Yeterlilik Belgesi(SRC) artık ehliyet gibi zorunlu hale getirildi. Belgeyi bulundurmayan Ticari araç sürücüleri 29 Ağustos itibariyle cezai işleme tabii tutulacak.

Şehiriçi taşımacılığında yapılan düzenlemeye göre şehir içinde taşımacılık yapan tüm sürücülerin de SRC Belgelerinin olması zorunlu. Bu zorunluluk ile ilgili denetimler 29 Ağustos 2013 tarihi itibariyle başlayacak.

Şehirlerarası ya da Şehiriçi Yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin Mesleki yeterlilik belgesi (SRC)’yi alması artık zorunluluk teşkil ediyor.

SRC Belgesi olmayanları yüksek para cezaları bekliyor

Daha önceleri şehirlerarası yollarda kontrole denk gelindiğinde sorulan Mesleki Yeterlilik Belgesi olan (SRC) 29 Ağustos 2013 tarihi itibariyle tüm ticari araçlarda sorulacak. SRC Belgesi ticari araç sürücüleri için ehliyet kadar önem arz ediyor. Mesleki yeterliliği gösteren bu SRC Belgesi neredeyse taşımacılık yapan şoförlerin çoğunda henüz yok.

Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) olmadan yola çıkan şoförleri yüksek para cezaları bekliyor. Belgesi olamayan Araç şoförüne 291 TL, Araç sahibine ise 731 TL. para cezası kesilecek. Ehliyeti 2003 yılından eski olanlar belgeyi doğrudan alabilirken, 2003 yılından sonra ehliyet alan adayların ise Mesleki Yeterlilik sınavlarına girmesi gerekiyor.

Hangi Ticari Araç Sahibi Hangi SRC belgesini almalı?

Uluslararası Yolcu Taşımacılığı yapanlar için SRC 1 Belgesi, Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı yapanlar için SRC 2 Belgesi, Uluslararası Eşya – Yük Taşmacılığı yapanlar SRC 3, Yurtiçi Eşya – Yük Taşımacılığı yapanlar SRC 4 ve Tehlikeli madde ve atıkların taşımasında kullanılan araçların sürücüleri ise SRC 5 belgesine sahip olmaları gerekmektedir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum