TIR Park'larının Sorunları Görüşüldü

TIR Park'larının Sorunları Görüşüldü

TIR parkları konusu özellikle ilçemiz için son derece önemli olup yaşanan sorunlar üzerinde sürekli çözüm arayışları devam etmektedir

. Sadece ülke sınırlarımız içerisinde değil sınır komşumuz Gürcistan Cumhuriyeti topraklarında da nakliyecilerimiz TIR parklarından dolayı sorun yaşamaktadır. Uzun süredir bu konu üzerine süren çalışmalar neticesinde Gürcistan’da TIR parkından sorumlu yetkililer Esenkıyı Köyü mevkiinde bulundan 1. Ve 2. TIR parkımızda incelemelerde bulunarak görüş alış verişi gerçekleştirildi.

Sarp Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk, T.C. Batum Başkonsolosluğu Gümrük Ataşesi Özay Kutlu,  İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe Belediye Başkanı Nedim Cihan, UND Trabzon Bölge Temsilcisi Hakan Demircan, Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ve Oda yöneticilerinden Okan Poyraz ve Alişan Ender Topaloğlu’nun yanı sıra, ilçe nakliye sektörü temsilcileri Gürcistan temsilcileri ile bir araya geldi.

TIR parklarımızın işleyişi ile ilgili bilgiler aktarılırken sıra konusunda elektronik sistem sayesinde sorunların ortadan kaldırıldığı ifade edildi. Ayrıca, şoförlerimizin Gürcistan topraklarında TIR parklarında maruz kaldığı haksız muamele ile ilgili şikâyetler dile getirilerek, Gürcü yetkililere özellikle TIR parklarında sıra konusunda adil olunması gerekliği ifade edildi.

TIR parklarının yerinde incelemeleri yapıldıktan sonra görüşme sona erdi.

 

hopa-tir-parki.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.