Tırsan 105 aracı özel üretti

Tırsan 105 aracı özel üretti

Tırsan ve Borusan Lojistik tarafından özel olarak geliştirilen 105 adet araç düzenlenen törenle teslim edildi

Törende konuşma yapan Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, amaçlarının fayda sağlamak ve fark yaratmak olduğunu belirterek, “Borusan Lojistik müşterileri için yatırım yapan bir şirket. Müşterilerimizin verimliliklerini artırmak istiyoruz ve bunun için Türkiye’nin lider markası olan Tırsan ile yatırım yaptık.” dedi. 

Lojistik sektörünün lider markalarından Borusan Lojistik ve Türk treyler sektörünün lideri Tırsan’ın endüstriyel işbirlikleri çerçevesinde geliştirdikleri 80’i Tırsan T.SCS M Perdeli Mega treyler,25 adedi Talson Tekstil Taşıyıcı Mega’dan oluşan toplam 105 aracın teslimatı için Tırsan Adapazarı fabrikasında özel bir teslimat töreni düzenlendi. 6 Eylül’de gerçekleşen törende, araçlar Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen’e teslim edildi.  Toplantıda Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Okyay Öztuğran ve Uluslararası Taşımacılık Bölümü Operasyonlar Grup Müdürü Volkan Yıldırım da konuşma yaparak bu iş birliğinin önemine değindi.    

Teslimat öncesi yapılan basın toplantısında konuşan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Borusan Lojistik’in herkes tarafından bilinen bir marka olduğunu ve Tırsan olarak,  Borusan Lojistik ile geçmişten bugüne gelen yakın ilişkilerinin bulunduğunu aktardı. Daha önce Borusan Lojistik’e yurtiçi konteyner taşımaları için araç verdiklerini kaydeden Nuhoğlu, Borusan Lojistik’in sektör için önemli olan bir yatırım yaparak Balnak Uluslararası Nakliyat’ı satın almasına da dikkat çekti. “Borusan Lojstik gibi bir Türk firması ilk defa büyük bir firmayı satın aldı. Bu çok önemli çünkü uluslararası rekabet eden yapıların kurulması gerekiyor” diyen Nuhoğlu yabancı fon şirketlerine yapılan satışları anlamadığını belirtti.

borusan-lojistik-teslimat--(2).jpg

 

Araçlar Tırsan ve Borusan Lojistik Çalışmasının Ürünü

Borusan’ın 105 adetlik büyük bir yatırım yaptığını aktaran Nuhoğlu, 80 adet Tırsan Perdeli Mega ve 25 adet Talson Tekstil Taşıyıcı Mega treyler aldıklarını söyledi ve Borusan’a teslim edilen araçlarda önemli geliştirmeler yaptıklarını belirtti. Askılı taşımacılık için verilen araçların Avrupa’da çalışacağını ve Avrupalı nakliyecilerin örnek alacağı bir araç olduğunu söyleyen Nuhoğlu, tüm bu çalışmaların sonucunda geliştirilen Mega Semi Treylerler için şu bilgileri verdi: “Bu araçlarımızda ön dingil kaldırması bulunuyor. Bu çok zor bir iştir ve Ar-Ge’miz ile yoğun bir çalışma neticesinde bunu yaptık. Bu sayede araçlarda verimliliği artıran dingil kaldırma modeline geçtik. Tedarikçi ve müşteri sinerjisini bir kez daha burada görmüş olduk.”

40 Yıldır İşimizin Başındayız

Çetin Nuhoğlu, sektörde adanmışlığın önemine vurgu yaparak sadece treyler satarak bu işin yapılamayacağına dikkat çekti ve  “Tırsan teslim ettiği ve teslim edeceği her bir ürünün sonuna kadar arkasındadır. Çünkü bu araçlar yatırım araçlarıdır. Bu araçlarla müşterilerimiz para kazanıyorlar. Bizim de her zaman onların arkasında olmamız gerekiyor” dedi.

Tırsan En Büyük Treyler Ar-Ge Merkezini Kuruyor

Çetin Nuhoğlu, yeni Ar-Ge merkezi yatırımının da müjdesini verdi. 2009 yılında Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezi olarak kurulan ve 105 mühendisi ile sektöre hizmet veren Tırsan Ar-Ge’ye ikinci merkez eklenecek. En büyük treyler Ar-Ge merkezi olacak 2. merkezde 150 mühendisin görev alacağını, toplamda 250’i aşkın mühendisle inovasyona devam edeceklerini aktaran Nuhoğlu, Türkiye’nin lider markası olarak, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Dölen: Fark Yaratmak İçin Tırsan’ı Seçtik

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen ise yaptığı konuşmada fayda sağlamak ve fark yaratmaya odaklanmış bir firma olduklarının altını çizdi. Yaptıkları yatırımların da bu amaçla gerçekleştirildiğini söyleyen Dölen, “Müşterilerimizin maliyetlerini düşürecek her türlü yatırımı yapıyoruz. Türkiye’nin ihracatı ağırlıklı olarak Avrupa ve özellikle Almanya’ya gerçekleşiyor. Biz de buraya çalışan müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek ve onların verimliliklerini artırmak için Tırsan ile yatırım yaptık. Beraber geliştirdiğimiz 105 ürünü teslim aldık. Ayrıca Borusan Lojistik olarak 2 yıl içinde 600 adetlik aracı filomuza katacağız” dedi. 

Lider Markaya Yatırım Yaptık

Dölen, yatırımın bir diğer önemli noktasının Tırsan’ın Türk şirketi olması olduğuna işaret etti. Dölen, “Bir Türk firmasıyla bu yatırımı yapmaktan gurur duyuyoruz. Tabi Tırsan’ın Avrupa’nın 3 farklı noktasında üretim yaptığını düşünürsek bir yanıyla da Avrupalı bir marka olduğunu görüyoruz. Daha önceden almış olduğumuz Tırsan ürünlerini hala sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz. Yeni yapmış olduğumuz araç yatırımlarımız için bu bize büyük bir referans oldu” diye konuştu.

Borusan Lojistik Intermodal taşımacılığa başlıyor

Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Okyay Öztuğran ise alınan 105 adetlik ürünle hemen operasyonlara başlayacaklarını söyledi. Intermodal taşımacılık için ciddi bir alt yapı oluşturacaklarının bilgisini veren Öztuğran “Bu araçlarımızı intermodal taşımalarda kullanacağız. İtalya-Trieste üzerinden Almanya yönlü giden bir hat oluşturuyoruz. Ayrıca konsolidasyon merkezi

oluşturma çalışmalarımız da var. Almanya’da yükleri konsolide edip hem parsiyel hem full truck taşımalarda söz sahibi olacağız. Avrupalı müşteriler için de önemli tedarikçi firmalardan biri olmayı arzuluyoruz. Böylelikle Borusan’ı sadece Türkiye’den taşıma yapan bir marka değil uluslararası operasyon yapan bir marka olarak konumlandırıyoruz” diye konuştu.

Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılık Bölümü Operasyonlar Grup Müdürü Volkan Yıldırım, Borusan’ın her zaman topluma katkı sunan toplumdan aldığını topluma veren bir marka olduğunu söyleyerek “Bunun için Türkiye’nin markası olan Tırsan’ı seçtik” dedi.  

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.