Tırsan 50.000'inci Aracını Teslim Etti.

Tırsan 50.000'inci Aracını Teslim Etti.

Kurulduğu 1977 yılından bu yana Türkiye treyler sektörünün öncü lideri Tırsan, Adapazarı fabrikasında son 10 yılda üretilen 50.000inci aracının teslimatını gerçekleştirdi. Tırsan Adapazarı fabrikasında, 10 milyon € yatırımla kurulan kataforez tesisinin aç

15 Ekim 2014, Istanbul - Tırsan, Adapazarı fabrikasında üretilen 50.000inci semi-treyler aracının teslimatını gerçekleştirdi. Adapazarı fabrikasında düzenlenen törende 50.000inci araç Gaziantep merkezli lojistik hizmeti sağlayıcısı Eyüp Lojistik tarafından teslim alınırken, sektör basının geniş katılımının yanı sıra Tırsan ve DAF bayilerinin katıldığı törende, Tırsan Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık birer konuşma yaptılar.

Çetin Nuhoğlu: 2018 itibarıyla yılda 20.000 adet araç üretmek için tüm planlamayı yaptık

Çetin Nuhoğlu şu açıklamalarda bulundu; “Bugün bizim için çok özel bir gün. Tırsan bu yıl kuruluşunun 37.yılını kutluyor. İnşallah 2017 yılında da 40. yılımızı sizlerle kutlayacağız.”

“Bugün burada son 10 yılda ürettiğimiz 50.000inci aracın teslimatı için toplanmış bulunuyoruz. 1994 yılında kurulan Adapazarı fabrikamızın ilk 10 yılında 19.314 adet araç, ikinci 10 yılda ise 50.000 adet araç ürettik. 50.000 aracın yarısını son 3 yılda ürettik. Bu planlı hedefimiz 2018’e kadar gidecektir. 2018 yılı itibarıyla Tırsan olarak yılda 20.000 adet araç üreteceğiz. Bunun için gerekli olan tüm planlamayı yaptık.”

Almanya, Polonya, Hollanda ve İtalya’ya sadece Tırsan ihracat yapıyor

“Bizim başarımız çok net; pazar payımız %40’dır. Hedefimiz 2018’de ürettiğimiz 20.000 aracın 10.000’nini ihraç etmek. Mevcut durumda, Türkiye’den Almanya, Polonya, Hollanda ve İtalya’ya ihraç edilen semi-treylerlerin tamamına yakını Tırsan tarafından üretilmiştir. Tırsan bu seneyi yaklaşık 70 milyon € ihracat cirosu ile kapatacak. Yabancı piyasalara Yaklaşık 2.000’in üzerinde araç göndermiş olacak ve bu araçlar da çok özel araçlar olacak. Tırsan, tanker ve silo segmentinde 2015 yılında, low-bedsegmentinde ise 2016 yılında pazar lideri olacak. Hava kargo segmentinde ise halihazırda Avrupa’da pazar lideriyiz. Türkiye’de pazar lideri olan Tırsan bugün itibarı ile Avrupa’nın üçüncü büyük treyler üreticisidir.”

Eyüp Bartık: Tırsan’dan yaptığımız alım 1.000 adedin üzerinde

Tırsan’ın ürettiği 50.000inci aracı teslim alan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise, “Tırsan kalitesi tartışılmaz seviyede. Son üç yıldır TIRSAN ile iyi bir sinerji tutturduk ve bu durum devam ediyor. Tırsan ürünlerinden çok memnunuz. Tırsan’dan bugün teslim aldığımız araç, 150 araçlık bir yatırımın parçası. Önümüzdeki yıl için de 250 araçlık bir yatırım için konuşmaya başladık. Yani bugüne kadar Tırsan’dan yapmış olduğumuz alım 1.000 adedin üzerindedir. Biz ürünlerde özellikle ilk yatırım maliyetinden ziyade işletme maliyetinin düşük, 2. el değerinin ise yüksek oluşuna önem veriyoruz. Bu konuda da Tırsan ile kimse yarışamaz. Ben kullanıcı olarak bunu huzurlarında söylüyorum ki ellerine sağlık, çok güzel bir ürün üretiyorlar. Türkiye’de böyle bir tesiste böyle bir ürün ürettikleri için Tırsan ekibini ve Çetin Beyi alkışlamanızı rica ediyorum,” açıklamasını yaptı.

Tırsan 10 milyon € yatırım yaptı 10 yıl paslanmazlık garantisi veriyor

Tırsan Adapazarı tesislerinde 10 milyon € yatırımla kurulan ve 2014 yılı haziran ayında tam otomasyona geçilen kataforez (KTL) tesisinin açılışında konuşan Tırsan Bakım ve Yardımcı Tesisler Koordinatörü İlker Akgün ise tesise dair yaptığı bilgilendirmede, kataforez kaplamanın metal yüzeylerin paslanmaya karşı direncinin artırılmasına yönelik bir uygulama olduğunu ifade etti. Akgün açıklamasında, “10 milyon € yatırımla kurduğumuz bu tesisle treyler şasi ve parçalarının paslanma direncini artırıyor ve bu sayede paslanmaya karşı 10 yıl garanti veriyoruz. Tırsan, kataforez teknolojisi olarak etkinliği ispat edilmiş en etkin yöntem olan çinko-fosfat tri-elektron metodunu benimsemiştir. 12 istasyonda gerçekleşen kataforetik kaplama öncesinde şasi ve parçalar otomatik kumlamadan geçirilmekte, kataforetik kaplama sonrasında ise kaplamanın kalıcılığının pekiştirilmesi için fırınlama gerçekleştirilmektedir,” ifadelerini kullandı.

  • 1994 yılında kurulan Tırsan Adapazarı fabrikasında ilk 10 yılında 19.314 adet araç, ikinci 10 yılda ise 50.000 adet araç üretildi
  • 2018 yılı itibarıyla Tırsan yılda 20.000 adet araç üretmeyi, bu rakamın yarısını ise ihraç etmeyi planlıyor.
  • 2014 yılının ilk sekiz ayında Türkiye’den Almanya, Polonya, Hollanda ve İtalya’ya gerçekleşen treyler ihracatının tamamına yakını Tırsan tarafından gerçekleştirildi.
  • Tırsan, 2015 yılında Avrupa’da tanker ve silo segmentinde, 2016 yılında ise low-bedsegmentinde pazar lideri olmayı hedeflemektedir.
  • Tırsan Avrupa’nın üçüncü büyük treyler üreticisidir. Türkiye’de ise pazar lideridir.

tirsan---eyup-lojistik--fabrika.jpg

 

tirsan---eyup-lojistik--fabrika1.jpg

 

tirsan---eyup-lojistik--kataforez.jpg

 

tirsan---eyup-lojistik--kataforez1.jpg

 

tirsan---eyup-lojistik--paslanmaz.jpg

 

tirsan---eyup-lojistik--paslanmaz1.jpg

 

tirsan---eyup-lojistik--paslanmaz2.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.