Tırsan, Liderliğini 2015 Yılında da Devam Ettirdi

Tırsan, Liderliğini 2015 Yılında da Devam Ettirdi

Tırsan, 2015 yılı değerlendirmesi, 2016 yılı hedeflerive yenilenen Tırsan logosunun tanıtımı için Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu 23 Aralık Çarşamba günü İstanbul’daAsia Princess Hotel’desektör b

Tırsan Treyler Yönetim Kuru Başkanı Çetin Nuhoğlu toplantı açılışını yaptığı konuşmada, “Bugün burada 2015 yılı değerlendirmesi için toplandık, 2015 yılı zor bir yıldı halden daha zorluğu devam ediyor. Daha önce de yaşadığımız dönemlerden farklıydı. Hem ekonomik, siyasi belirsizlik hem de bölgesel belirsizliğin olduğu bir dönemdi. İnşallah böyle bir dönem daha yaşamayız” ifadelerini kullandı.

Bu Seneyi 9000 Adet İle Kapatacağız

Nuhoğlu, “6000 yurtiçi 3000 yurtdışı olmak üzerebu seneyi 9000 adet ile kapatacağız. 2016 yılında özellikle yurtdışında adetlerimizi 4500 adete çıkartacağız. Kässbohrer ile Avrupa’nın en büyük pazarları olan Almanya ve Polonya’ya Türkiye’den treyler sektöründe ihracat gerçekleştiren tek markayız.Geçen seneye göre yurtdışında %7 büyüdük. Tırsan’ın son 4 senedir ciddi anlamda birçok ürünü piyasaya çıktı, çıkmaya da devam edecek. Bünyemizde 80 ‘in üzerinde Ar-Ge mühendisimiz bulunmaktadır. TÜBİTAK - TEYDEB’de projelerimiz var, 59 tane yapmış olduğumuz patent çalışmalarımızda bunun somut örnekleridir” açıklamasında bulundu.

Türkiye'de Bizden Sonraki En Büyük İlk 6 RakibeGöre Pazar Payımız Arttı

Çetin Nuhoğlu “2015 yılında Türkiye'de bizden sonra gelen en büyük ilk 6 rakibe göre pazar payımız arttı. Ama merdiven altı tabir ettiğimiz firmalar da pazar payını artırdı. O yüzden aynıyız. Standartların oluşmaması, denetim eksikliği, yatırımcıyı mağdur ediyor. Kayıt dışı devam ediyor ama %100 önlem alınabilir. Sadece kamuda entegrasyon ve koordinasyona ihtiyaç var. Konunun otoriteleri yan yana gelip düzenlemeleri birbirine aktarırlarsa hem vergi kaydı olmayacak hem yatırımcı mağdur olmayacak hem de standartlar yükselecek ve haksız rekabet ortadan kalkacaktır. Merdiven altının en çok olduğu damper segmentidir ve iki firma bu yüzden kapatmak zorunda kaldı” dedi.

Lider ve Başarılı Şirketlerin Misyonu Vardır

Nuhoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, “Belirsizlik yönetilemez. Belirsizliği riske çevirip, risk yönetilebilirliği kavramı vardır. Rusya artık bir risktir. Umarız kısa dönemde biter. Zaten Rusya, Almanya’dan ihraç edilen yerimizdi ve onu yönetmek durumundayız. Lider ve başarılı şirketlerin böyle bir misyonu vardır” ifadesini kullandı.

Bizim Asıl İşimiz Müşteri Memnuniyetidir

Çetin Nuhoğlu son olarak şunları ekledi, “Bizim asıl işimiz müşteri memnuniyetidir. Bana her hafta yaklaşık 250 arama sonuçları rapor edilir. AloTIR hattı açıktır, servis alanlardan araç teslim alanlara ve bağımsız servise girenlerden her hafta 250 şoför arkadaşlar aranır ve bilgiler kayıt altına alınır ve bana raporlanır. Benim en önem verdiğim konu müşteri memnuniyetidir. 38 yıllık liderlikte böyle oluyor” dedi.

Yönetim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu yaptığı konuşmada, yeni Tırsan logosu ve yenilenen Tırsan web sitesi ile ilgili olarak basına bilgilendirmelerde bulundu.

Lider Olmanın Kolay Yolu Yoktur

Nuhoğlu, yeni Tırsan logo ve websitesini tanıtırken,“Yapmış olduğumuz çalışmaları hayata geçirirken öncelikle kendimize şu soruyu sorduk, Nereden geldik?  Nereye gidiyoruz? Tısan’ın başarıları ve hedefleri neler? Bu bağlamda baktığımızda bu seneki liderlik sloganımız “Dile Kolay Tam 38 Yıl” hepimiz biliyoruz lider olmanın kolay yolu yoktur, bizde bu düşünce ile yola çıktık. Buna paralel olarak bugünden itibaren yenilediğimiz web sitemizde,

Ar-Ge’ye yaklaşımımızı, üretim tesislerimizi, muazzam büyüklükte ki ürün gamımızı ve geçmiş başarılarımızın arkasında yatan davranışlarımızı inceleyerek tanımladığımız değerlerimiz, vizyon ve misyonumuzu görüyor olacaksınız” açıklamasında bulundu.

3.500 Adetlik Kapasitemizi, 20.000’e Ulaştırdık

Ayşenur Nuhoğlu son olarak, “1993’de Kartal fabrikamızdan Adapazarına taşındığımızda kapasitemiz 3.500 adetti, şuan 20.000 kapasiteye ulaşmış durumdayız. 2015 yılı zor geçti fakat Türkiye pazarında Treder ve TAİD verilerine göre, %34 pazar payı ile açık ara lideriz. En önemlisi ise liderliğimizi Avrupa’ya taşıyor olmamız. Avrupa pazarlarında trafiğe kayıt adetlerimizi ilk 11 ayda, bir önceki yıla göre %63 oranında arttırdık. Polonya’da akaryakıt tankerinde %27 pazar payı ile lider olduk. Hollanda’da hava kargo kutu pazarında liderliğimizi sürdürürken, adetlerimizi %56 oranında yükselttik. Almanya ve Polonya’ya ihracat gerçekleştiren tek Türk treyler üreticisi olduk. 2014 yılında 10 adet patent başvurusu yapan Tırsan, 2015 yılı itibariyle başvuru sayısını 6 kat arttırarak 59adet patent başvurusu yaptı” ifadesini kullandı.

 

aysenur-nuhoglu.jpg

 

tirsan-2015-yil-sonu-degerlendirmesi-basin-toplantisi-basin-bulteni-(4).jpg

 

aysenur-nuhoglu-g.jpg

 

tirsan-yeni-logo.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.