Tırsan Telamatik filo müşterilerine sunuluyor

Tırsan Telamatik filo müşterilerine sunuluyor

Treylerde anlık kontrol dönemini başlatan Tırsan, araç, şoför ve yük hakkındaki tüm bilgileri anlık olarak Tırsan Telematik ile filo müşterilerine sunacak.

Lider çözüm ortağı Tırsan ile Türkiye’de İntermobil Otomotiv Mümessillik ve Tic. A.Ş tarafından temsil edilen ticari araçların lider teknoloji tedarikçisi WABCO arasında stratejik iş birliği anlaşmasına imza atıldı. İş birliği kapsamında hayata geçecek TIRSAN TELEMATİK ile nakliyeciler, yakıt ve EBS verilerini, lastik basınçlarını ve balata aşınmalarını uzaktan takip edebilecek doğru rota planlamasını yapabilecek ve bakım giderlerini azaltacak bir platforma sahip olabilecekler. Nakliyeciler, araçları nerede olursa olsun treyler üzerindeki her türlü değişimi anlık görebilecekler. Yakıt tüketimi, lastik basıncı, soğutucu araçlarda ürünlerin sıcaklık ve kapı kontrolleri, fren aşınmaları ve akslara binen yük gibi bilgilerden anında haberdar olan müşteriler, verimliliklerini artıracak ve böylece operasyonlarını da hızlandırabilecekler. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, nakliyecilere verimliliklerini artıracak ve rekabet üstünlüğü sağlayacak yeni bir hizmet sunduklarını belirterek, “Görülemeyen ve ölçülemeyen ne varsa TIRSAN TELEMATİK bunu ortaya çıkaracak. Biz bir aileyiz ve birlikte güçlüyüz. Bu büyük aile için üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

TIRSAN, MÜŞTERİLERİNE HER DAİM EN İYİ HİZMETİ SUNAR

Tırsan, dijital dönüşüme de öncülük ediyor. 1982 yılından bu yana Türkiye’de İntermobil Otomotiv tarafından temsil edilen ve 150 yılı aşkın süredir en yeni elektronik, mekanik ve mekatronik fren, stabilite ve otomasyon sistemi teknolojilerini otomotiv sektörüne sunan WABCO ve 41 yıldır sektörün lideri Tırsan iş birliği anlaşması 20 Şubat’ta imzalandı. İmza törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, İntermobil Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nadine Perahya, İntermobil Otomotiv Genel Müdürü Rıfat Perahya ve WABCO Avrupa Treyler Satış Direktörü Carsten Hogrefe katıldı.

WABCO TX-TRAILERGUARD altyapısı ile çalışacak TIRSAN TELEMATİK çözümleri ile nakliyeciler, cep telefonu veya bilgisayar üzerinden treylerler hakkında farklı bilgileri takip edip anlık uyarı mesajı ve rapor olarak alabilecekler. Treylerin konum verilerinin yanında, nakliyecilerin en büyük ihtiyaçları olan; lastik basıncı, fren aşınması, treyler kapılarının açık veya kapalı olması, EBS bilgileri ve treylerin sıcaklık-nem durumu gibi veriler hakkında da anında bilgi alınabilecek. Bu sistem, firmaların sorunsuz hizmet vermesinin yanında operasyonların hızlı, verimli ve güvenli geçmesine de büyük katkı sağlayacak. Türkiye’de hali hazırda kullanılan sistemlerin yüzde 85’i sadece konum bilgisi sunarken TIRSAN TELEMATİK çözümler treylerle ilgili her türlü bilgiyi veriyor. Avrupa’da hali hazırda 120 binin üzerindeki araçta WABCO telematik çözümler kullanılıyor. Tırsan dünyanın en gelişmiş altyapısı olan WABCO TX-TRAILERGUARD ile TIRSAN TELEMATİK’i hayata geçiriyor. Sunulan platform Tırsan ile nakliyecilerin 41 yıldır devam eden bilgi alışverişinin sonucu geliştirildi. Sunduğu her türlü ürün ve hizmeti nakliyecilerin daha fazla kazanması için geliştiren, ürünlerini ekmek teknesi olarak gören Tırsan, kullanıcılara en ideal çözümü teslim ediyor. İhtiyaçları ve beklentilerinin Tırsan tarafından çözüleceğini bilen nakliyeciler, en optimum çözümü aldıklarının rahatlığı ile geleceğe güvenle bakıyorlar.

NAKLİYECİLERE DİJİTAL TAKİP AVANTAJI SUNUYORUZ

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, nakliyecilerin rekabet gücünü artıracak hertürlü çözümü sunmanın Tırsan’ın öncelikli görevi ve sorumluluğu olduğunu belirterek, “Tırsan olarak nakliyecilerimize sunduğumuz çözümleri yine nakliyecilerimizle birlikte el ele geliştiriyoruz. Ürettiğimiz her bir üründe nakliyecilerimizin alın teri ve geleceği var. Tırsan ve nakliyecilerimiz 41 yıldır etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün oldu. Onların işini kendi işimiz gibi görüyor, onları ileriye taşıyacak her adımda onlara güç vermek istiyoruz. Biz hep beraber bir yola çıktık ve aynı yolu yürüyoruz” dedi. Nuhoğlu, TIRSAN TELEMATİK’in nakliyecilere sorumluluklarının bir parçası olduğunu belirterek, sunacakları bu çözümün treylerin kara kutusu olacağını ve böylece her türlü bilgiye araç sahibinin rahatlıkla ulaşabileceğini belirtti. Nakliyecilerin araçları üzerinde anlık kontrol sağlamak istediğini ve bunun için de en son teknolojiyi kullanmaya hazır olduğunu anlatan Nuhoğlu, “Tırsan olarak müşterilerimize sunacağımız telematik çözümler araç takip sistemlerinin çok ötesinde. Nakliyecilerimize karlılık sağlayan, masraflarını düşünen, operasyonel hızlarını ve kalitesini artıran, sürücüden aracın en ufak parçasına kadar her şeyi anlık takip etmesini sağlayacak bir imkan sunuyoruz” dedi. TIRSAN TELEMATİK ile nakliyecilerin rekabet gücünün artacağını da aktaran Nuhoğlu, “lastik basıncı, fren aşınması, sıcaklık, treyler kapı kilidi, akslara binen yük, araçların yaptığı kilometre ve beklemeler hakkında net bilgilere sahip olacak. Müşteriler, oturdukları yerden onlarca aracını an be an kontrol edip optimizasyon yaparken, tek aracı olan nakliyecimiz aracının her daim güvende olduğunu bilerek rahat çalışacak.” dedi.

DÖNÜŞÜMÜ ERKEN YAPANLAR AVANTAJLI

İntermobil Yönetim Kurulu Başkanı Nadine Perahya “Tırsan ile yapmış olduğumuz bu anlaşma sonucunda, treyler sektöründe dijitalleşme ve telematik çözümlerin etkisi oldukça artacak” dedi. WABCO’nun treylerler için dünyanın en gelişmiş telematik çözümleri üreten bir marka olduğunu aktaran Perahya, “Tırsan ile oluşturduğumuz bu güçlü iş birliği ile sektörde büyük bir dönüşüm yaşanacak ve bu dijitalleşme treyler sektörünün kaderini fazlasıyla etkileyecektir” diye de ekledi.

Nakliyecilerin rekabet güçlerini artırmak ve taşımacılık çözümlerinde fark yaratmak için telematik çözümlerin ayrıcalıklarından yararlanmalarının gerektiğini aktaran Perahya, “Gelecekte dijitalleşmenin treyler sektöründe etkili olup olmayacağı konusunda üreticilerin yüzde 15’i evet derken, uzmanlara sorulduğunda bu oran yüzde 85’e çıkıyor. Uzmanlar 5 yıl içinde treylerde dijital dönüşümün yaşanacağını iddia ediyor. Bu dönüşüm için zaman daralıyor. Bir an önce buna geçen firmalar fark yaratacak ve rekabette öne geçecektir, Tırsan da bu gelişimin başını çekiyor” dedi.

MÜŞTERİLER BEKLENTİLERİNİ YAKALAYACAK

WABCO Avrupa Treyler Satış Direktörü Carsten Hogrefe yaptığı konuşmada ise, Tırsan ile WABCO arasındaki iş birliğinin 30 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini hatırlatarak, “WABCO olarak bu iş birliğinden çok mutluyuz. Telematik çözümler sayesinde müşterilerin beklentileri tam olarak karşılanacaktır” dedi.

TIRSAN TELEMATİK ÇÖZÜMLERİN SAĞLADIĞI FAYDALALAR

  • Cep telefonu ya da bilgisayardan kolaylıkla bütün verilere ulaşılır.
  • Nakliyecilerin toplam giderlerinin yüzde 30’unu oluşturan yakıt tüketimini azaltır.

Doğru lastik basıncı ile seyreden araçlar yüksek tasarruf sağlar.

  • Yakıttan sonra en büyük gider kalemi lastiktir. Doğru hava basıncı sağlanarak

lastik aşınması azaltılarak lastik ömrü uzar.

  • EBS (Elektronik Fren Sistemi) ve fren balataları hakkında anlık bilgiler vererek

büyük arızaların ve masrafların önüne geçilir.

  • Bakım giderlerinde önemli bir tasarruf elde edilir.
  • Treylerdeki sıcaklık durumunu anlık olarak paylaşarak ürünlerin sağlıklı olarak

taşınmasını sağlayarak bozulmanın önüne geçer.

  • Treyler kapaklarının açık ve kapalı olduğu bilgisi ile olası suiistimallerden firmayı korur. Ayrıca elektronik kilit sistemi ile kilit kontrolü uzaktan yapılabilir.
  • Teslimatın istenilen yere yapılmasını sağlayarak, operasyonel hataların ve

suistimallerin önünü geçilir.

  • Filo yönetimi kolaylaşır. Treylerin konumu hakkında verilen bilgiler ile hat

planlaması yapılarak aracın optimum bir şekilde kullanılmasını sağlar.

  • Treyler üreticileri ve filo operatörleri ayrı ayrı veya birleştirilmiş modüller yoluyla

kendi özel ihtiyaçları için en uygun ve uygun maliyetli işlevleri seçebilirler.

  • Cihaz pil ile çalıştığı için treylerin intermodal taşımalarda kullanıldığı durumlarda

da veri akışı kesintisiz devam eder.

  • Çekiciyle otomatik eşleşme sağlayarak diğer sistemlerle eş güdümlü çalışır.

Başka bir çekicinin treylere bağlanması durumunda uyararak güvenliği artırır.

Takip ve kilit fonksiyonlarıyla güvenliği arttırır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.