TIRSAN, TSE’den tasarın onay sertifikası alan ilk üretici firma

TIRSAN, TSE’den tasarın onay sertifikası alan ilk üretici firma

TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nden ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve akaryakıt taşıyıcı araçlar için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi TIRSAN oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 6 Mart 2013’te yetkilendirilen TSE’nin Tasarım Onay, Üretim ve Üretim Yeri Uygunluk Değerlendirmesi’nden başarıyla geçen TIRSAN ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve ‘Tasarım Onay Sertifikası’ ile belgelendirilerek Treyler Sektöründe de bu belgeyi almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi oldu.


1 Ocak’tan itibaren ADR’li tüm yeni araçların TSE belgelendirilmeleri zorunlu

1 Ocak 2014’ten itibaren trafiğe tescili yapılacak olan tehlikeli madde taşıyan tüm yeni araçların, TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün sertifikalandırdığı treyler üreticileri tarafından üretilmiş olmaları ve belgelendirilmeleri zorunlu olacak.

Türkiye’de ADR mevzuatına uygun ilk tanker üretimini gerçekleştiren Tırsan, 2002 yılından bu yana ürettiği mevzuata uygun tip onaylı tehlikeli madde taşıyan araçları, Kässbohrer markası ile başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Rusya’ya ihraç etmektedir. TIRSAN, şimdiye kadar belgelendirme çalışmalarını Almanya’nın yetkilendirme kuruluşları TÜVSÜD ve Dekra ile yürütüyordu ve Türkiye’de TSE’nin yetkilendirilmesinden sonra belge verdiği ilk üretici olmaya hak kazandı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.