Tırsan’dan NBG Yalçın Trans’a 20 Adet Treyler teslimatı

Tırsan’dan NBG Yalçın Trans’a 20 Adet Treyler teslimatı

Has Otomotiv'in çekici, Tırsan'ın Treyler vererek yaptığı iş ortaklığıyla Yalçın Trans, 20 adet aracı filosuna kattı.

Tırsan, NBG Yalçın Trans’a 20 adet treyler teslimatı yaptı. Tırsan ve Has Otomotiv ortaklığıyla yapılan teslimata, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, NBG Yalçın Trans Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yalçın ve Has Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Mustafa Sarıgül katıldı. Tırsan’ın Samandıra tesislerinde yapılan törenden önce bir basın toplantısı yapıldı.


Sektörün kan kaybetmesine rağmen Tırsan satışlarını yüzde 62 artırdı.

Basın toplantısında ilk konuşan Çetin Nuhoğlu oldu. “Bu, Has Otomotiv ile 2014'deki ilk teslimatımız. 20 adet treyler ile 2014 yıla başladık. Bu bizi mutlu etti.” diyen Nuhoğlu; “Biz 2013 rakamlarıyla beraber iyi bir sene geçirdik. Sektörün kan kaybetmesine rağmen Tırsan 2013 yılını çok iyi geçirdi. 2012 yılına oranla pazar payanı yüzde 62 artırdı.”

Satıştan oldukça memnun olan Nuhoğlu, Tırsan’ın 2014 ve daha sonraki yıllara dair planlarını anlattı. Nuhoğlu, ayrıca; Mart ayında kataforez tesisini açacaklarını ifade etti. Dövizin artışının, Tırsan’ı nasıl etkileyeceği sorusu üzerine; “Önemli olan dövizin artışı değil, sürekli değişimi” diyen Nuhoğlu; Tırsan’ın ve Türkiye’de nakliyecilerin bu durumdan etkilenmeyeceklerini söyledi. Çetin Nuhoğlu, kendisine yöneltilen; “Daha önce satış yaptığınız müşterilerin kolaylıkla ADR belgesi alabileceğinizin sözünü vermiştiniz, açıklama yapar mısınız? “ sorusuna, Tırsanın ADR konusunda çok hassas olduğunu ve 2002 yılında yurtdışına ADR’li tanker satarken aynı standartlarda yurtiçinde de sattıklarını bu nedenle; daha önce ADR’li tanker sattığımız müşterilerimizin kolaylıkla bu belgeyi alabileceğini söyledi.

“2013 yılı bizim sektörü öğrenme ve deneme yılımızdı.”

Has Otomotiv İcra Kurulu üyesi Mustafa Sarıgül: “Bu iş birliğinden dolayı mutluyuz. dedi 2013 yılında 900 çekici sattıklarını dile getiren Sarıgül; geçtiğimiz yılın sektörü öğrenme ve deneme süreci olduğunu, 2013 yılında 152 adet Tırsan Treyler sattıklarını, 2014 hedeflerinin ise; 400-500 treyler satışını hedefleri olduğunu söyledi. Sargül, Tırsan’la yapılan iş birliğinden her iki tarafında keyif alacağını sözlerine ekledi. Kendisine yöneltilen, “Tırsan için yeni ekip oluşturacağız demiştiniz, bu tüm bayilerinizde olacak mı?” sorusuna; “Evet tüm bayiliklerimizde oluşturacağımız yeni ekiplerle Türkiye’nin her yerinde satış yapacağız” şeklinde cevap verdi.

"Amacımız Türkiye'yi en iyi şekilde Temsil etmek"

NBG Yalçın Trans Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yalçın, 2003 yılında kurulan bir firma olduklarını söyledi. Kargoculukla işe başladıklarını belirten Yalçın, şuan Kafkasya bölgesinde nakliye ve dış ticaret yaptıklarını söyledi. NBG Yalçın Trans’ın, merkezi İstanbul’da olmak üzere; Hopa ve Tiflis’te ofisleri bulunuyor. Amaçlarının, Türkiye’yi uluslar arası piyasada en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyleyen Yalçın; şuan 45 araç parkurumuz var 2016 yılına kadar bu sayıyı 100’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini, sözlerine ekledi.

Erhan Tekindur
 


 


 


 


 


 


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.