Tırsan'ın Goch'taki fabrikası ziyaret edildi

Tırsan'ın Goch'taki fabrikası ziyaret edildi

Tırsan’ın Almanya’nın Goch şehrindeki üretim tesisi, Kreis Kleve Bölgesi Valisi Wolfang Spreen öncülüğündeki bir heyet tarafından ziyaret edildi, olası işbirlikleri değerlendirildi.

Tırsan’ın Avrupa’daki yatırımları ve kurduğu işbirlikleri hızını artırarak sürüyor. Son olarak şirketin Almanya üretim tesisi, 18 Ocak 2016 tarihinde Kreis Kleve Bölgesi Valisi Wolfang Spreen öncülüğündeki bir heyet tarafından ziyaret edildi, olası işbirlikleri değerlendirildi.

1998 yılından bu yana Almanya’nın Kreis Kleve bölgesindeki Goch şehrinde üretim yapan Tırsan’ın Avrupa pazarındaki faaliyetleri, 2002 yılından bu yana bünyesine kattığı Almanya’nın 120 yıldan uzun geçmişi olan Kässbohrer markasıyla gerçekleşiyor. Almanya treyler sektöründe bilinirlik oranı %97 seviyesinde yer alan Kässbohrer’in Goch tesisi, tüm Avrupa ülkelerine yönelik bir ihracat ve satış sonrası hizmet merkezi olarak hizmet veriyor.

18 Ocak tarihinde gerçekleşen ziyarette Kreis Kleve Bölgesi Valisi Wolfang Spreen’in yanı sıra, Goch Belediye Başkanı Ulrich Knickrehm, Kreis Kleve Ekonomik Kalkınma Topluluğu Genel Başkanı Hans-Josef Kuypers, Kreis Kleve Sanayi ve Ticaret Odası Genel Başkanı Dr. Stefan Dietzfelbinger, Goch Ekonomik Kalkınma Topluluğu’nu temsilen Rudiger Wenzel ve Rhein Waal Üniversitesi Araştırma, Yenilik ve Aktarım Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Gerhard Heusipp de hazır bulundu.

Nuhoğlu: Almanya yatırımımız çok isabetli bir karar

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, ev sahipliği yaptığı toplantıda yaptığı konuşmada, Almanya’nın Avrupa treyler sektöründeki lokomotif konumunu hatırlatarak, “1996 yılında Almanya’ya yatırım kararı alırken, seçenekler arasında İtalya ve Hollanda olmasına rağmen o dönemdeki Goch’daki yetkililerin destek ve motivasyonu yatırım kararı almamızda oldukça etkili oldu,” ifadelerini kullandı.

Tüm bölgesel kuruluşlarla işbirliklerini artırmayı hedeflediklerini belirten Nuhoğlu, “Bugün dönüp baktığımız zaman, Almanya’da yatırım yapma kararımızın ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Tüm Avrupa’ya yönelik ihracat operasyonumuzu Goch’dan yönetiyoruz. Ayrıca Aachen Üniversitesi ve Postdam’da yer alan Leibniz Enstitüsü ile devam eden işbirliğimize ek olarak Rhein Waal Üniversite ile yeni başarılara imza atacağımıza eminim,” dedi.

 

Ar-Ge çalışmalarına ve yenilikçiliğe yatırım yapan üretici

Kreis Kleve Bölgesi Valisi Wolfang Spreen ise, “38 yıldır varlığını lider olarak devam ettiren bir firma” diye tanımladığı Tırsan’a başarılar dileyerek “Ülkemize yatırım yapan bir firma olarak sizin başarınız bizim de başarımız olacaktır,” ifadesini kullandı.

Vali Spreen, “Ar-Ge çalışmalarına ve yenilikçiliğe bu denli yatırım yapan bir üretici olarak Rhein Waal Üniversitesi ile işbirliği yapmanızı özellikle önermek isterim,” dedi.

Yeni Goch Belediye Başkanı Bay Ulrich Knickrehm ise, “Goch Belediye Başkanı olarak, 20 yıldır sizlerin şehrimize yapmış olduğu yatırımların hepsini memnuniyetle karşıladık. Yatırım yaptığınız, istihdam ve staj imkânı sağladığınız için ayrıca teşekkür etmek isterim. Geçmiş yönetim ekibi ile kurmuş olunan iki taraflı sıcak ilişkinin kendi dönemimde de devam etmesinden dolayı çok memnuniyet duyacağım,” dedi.

“Yalın üretim anlayışınız beni hayran bıraktı”

“Beraber çok güzel projeler geliştirebileceğimize inanıyorum,” diyen Rhein Waal Üniversitesi Araştırma, Yenilik ve Aktarım Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Gerhard Heusipp sözlerini şöyle sürdürdü: Yalın üretim anlayışınız beni gerçekten hayran bıraktı. Hem yalın üretim, hem staj olanakları hem de Ar-Ge işbirlikleri için bugünün çok güzel bir başlangıç olmasını umuyorum.

Goch'tan tüm Avrupa'ya

Kässbohrer’in toplam 108.000 m² alan üzerine kurulu olan Goch tesisi, Birleşmiş Milletler E-karayolu ağının bileşenlerinden olan E-31 karayolu ile Amsterdam’dan Roma’ya uzanan E-35 karayolunun birleşiminde bulunmakta, Almanya’nın ihracatının ve intermodal taşımacılığının kalbinde yer almaktadır.

Perdeli ve tenteli treylerlerin son montajını, tanker ve siloların yanı sıra kutu tipi treylerlerin, konteyner taşıyıcıların, low-loader ve low-bed’lerin teslimat öncesi kontrollerini gerçekleştirmektedir. Ana dağıtım merkezi olan Goch tesisinden Almanya, Hollanda, Avusturya, Polonya, İtalya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerine araç ihraç edilmektedir.

Montaj faaliyetlerinin yanı sıra, Goch tesisi aynı zamanda Tırsan’ın Kässbohrer markası için Avrupa ana satış sonrası servis merkezi ve yedek parça deposu olarak faaliyet göstermektedir. Tüm orijinal parçalar ve sarf malzemelerinin yanı sıra, tedarikçilerden temin edilen orijinal parçalar da burada depolanmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.