TIRSAN’ın yeni nesil perdeli-tenteli treyleri yola çıkmaya hazır

TIRSAN’ın yeni nesil perdeli-tenteli treyleri yola çıkmaya hazır

TIRSAN yeni nesil perdeli / tenteli, 10 yıl paslanmaz garantili Mega ve Maxima treyleri piyasaya sundu. TIRSAN'ın özellikle yurt dışı için dizayn edilen yeni mega treyleri şimdiden 200’ün üstütünde satıldı.

Türk mühendislerinin yoğun çalışmaları sonucunda üretimi gerçekleşen yeni nesil perdeli treylerleri özellikleri bakımından avantaj sağlıyor.

236 farklı noktadan yük bağlamaya olanak sağlayan yük güvenlik sistemi, 7,2 ton forklift aks yüküne dayanıklı taban, şasi ve tüm kaynaklı kompenentler ile son teknoloji katoforez kaplamalı ve 10 yıl paslanmaz garantili T.SCS M ve T.SCS X Mega ve Maxima treyler, Samandıra tesislerinde gerçekleştirdiği lansman ile bayii ve müşterilerinin yoğun katılımıyla beğeniye sunuldu.

Türkiye’de OTAM(Otomotiv Teknolojileri Araştırma Merkezi), Almanya’da DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug Überwachungsverein) ve İngiltere’de MİRA test merkezlerinden başarıyla geçen yeni Treyler 2 milyon Km yol testine tabii tutulduktan sonra pazara sunuldu.

Treyler sektöründe ilklere imza atan TIRSAN’ın yeni treyleri Mega ve Maxima uzun çalışmalar sonucunda nakliyecinin ihtiyacına yönelik geliştirildi.

Almanya’ya, Polanya’ya, Hollanda’ya, Belçika’ya, İngiltere’ye, İtalya’ya, Rusya’ya araç sattıklarını söyleyen TIRSAN Başkanı Çetin Nuhoğlu’u Türk mühendislerinin çalışmasıyla ortaya çıkan Yeni Nesil Perdeli Maksima ve Mega treylerin sunumunu bayii ve nakliyecilerin da katılımıyla gerçekleştirdi.


200’ün üstünde satış gerçekleşti

Tanıtımıyla birlikte yeni treylerin 200’ün üstünde satışı da gerçekleşti. ABC Transport 60 adet, Hilal Trans 50 adet, Özonat Nakliyat 50 adet ve Şahin Nakliyat yeni treylerden 50 adet alırken, Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Hamdi Yüncü de tanıtım esnasında Yapı-San ile yaptığı anlaşma ile 20 adet treyler’in satışını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin uluslararası arenada rahatlıkla rekabet edebilecek bir treyleri tasarladıklarının altını çizen TIRSAN Başkanı ve aynı zamanda UND (Uluslar arası Nakliyeciler Derneği) Başkanı Çetin Nuhoğlu UND üyelerinin de talep etmesi üzerine yeni treyleri uygun satış koşullarıyla verebileceklerin belirtti.

2015 hedefi 15 bin adet treyler

TIRSAN olarak hedeflerinin 2015 yılında 15 bin adet treyler üretmek olduğunu belirten Nuhoğlu, 2015 yılının TIRSAN açısından önemli olduğunu vurgulayarak “Sürdürülebilir bir şekilde, kalıcı bir şekilde ilk 3 treyler üreticisinden biri olacağız ama 1 Ocak 2013 itibariyle şu anda Avrupa’nın ilk 3’ündeyiz. Bu kadar geniş ürün yelpazesine sahip bu kadar çok ürün çeşidi ile de Avrupa’da hiç bir fabrika, hiçbir marka bizim eriştiğimiz bu noktaya ulaşamıyor” dedi.

TIRSAN Araştırma ve Geliştirme Müdürü Volkan Akıncı ise aracın üretimine geçmeden önce bilgisayar üzerinden yapılan simülasyon faaliyetleri, modeller ve analizler için 5 bin saat harcadıklarını belirterek Araç yüklüyken, makaslama hareketi, çukura girme hareketi, çok kötü yollardaki yük değerlerini öncelikle bilgisayar ortamında ölçtük” dedi.

10 adet prototip her yol koşulunda test edildi

Aracın 10 adet prototipini yaptıktan sonraki süreci de anlatan Akıncı sözlerini şu şekilde sürdürdü:” 10 adet prototip araç ürettik. Bu 10 adetle testleri gerçekleştirdik. 500 bin km yalnızca Türkiye içerisinde araçla yol testi yaptık. Komponent dediğimiz dingil, orta baba, yan yapılar, ön panel, arka panel, çatı bir tenteli perdeli araçta göreceğiniz her türlü alt parçanın tek tek yorulma ve dayanıklılık testlerini yaptık. Ve en önemlisi de bu araca 2 milyon km dayanıklılık testini yolda yaptık.”

Sürüş ve Yol performansında İngiltere’de bulunan MİRA test sahasında 2 milyon km kilometre dayanıklılık testi gerçekleştiren TIRSAN ayrıca MİRA’da test gerçekleştiren ilk Türk üreticisi konumunda yer alıyor. Test sonuçlarına göre prototip araçta farklı yol ve yük dağılımlarına göre araçların sağlamlığı ve ürün ömrü de ölçümlendi. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.