TISİAD ilk temsilciliğini Şırnak’ta açıyor

TISİAD ilk temsilciliğini Şırnak’ta açıyor

TISİAD, Türkiye’nin en önemli ikinci ihracat partneri Irak’a giriş kapısı Şırnak’ta yaşanan sorunların çözümü için ciddi bir adım atarak, Şırnak’ta temsilcilik açmak için harekete geçti.

Bir grup iş adamı tarafından Mersin’de 2012 yılı Mayıs ayında kurulan Türkiye –Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD), faaliyet alanını genişletme çalışmalarına yeni yıl ile birlikte hız verdi.

Uluslar arası, ulusal, bölgesel ve yerel ölçekli Türkiye ve Irak ilişkilerini geliştirmeye yönelik ekonomik, sosyal ve kültürel etkinliklere imza atarak sorunları çözmek misyonu ile yola çıkan TISİAD, bu anlamda 2013’e hızlı bir giriş yaptı. Türkiye’nin en önemli ikinci ihracat partneri Irak’a giriş kapısı Şırnak’ta yaşanan sorunların çözümü için ilk temsilciliğini bu ilde açma kararı alan TISİAD, çalışmalarını tamamladı.

TISİAD Şırnak Temsilcisi Haşimoğlu oldu

Almanya’dan sonra, 10 milyar doları aşan ihracat payı ile Türkiye’nin ikinci en büyük ticaret partneri olan ırak’a giriş kapısı konumundaki Şırnak’ın sorunlarının çözümünün elzem olduğunu vurgulayan TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, “Refah düzeyi yüksek, sağlıklı bir Şırnak ancak bilinçli, inançlı hareketleri ve ortak akıl oluşturmakla mümkündür. Bütün göstergelerde ülke standartlarının altında kalan Şırnak’ta, STK’lara büyük iş düşmektedir. Bilinçli hareket eden güçlü sivil inisiyatif demek, minimum sorun, gelişme evresini tamamlamış, refah ve eğitim seviyesi yüksek bir Şırnak demektir. Bu kapsamda TISİAD uluslar arası arenadaki sinerjisini Şırnak’a da taşımayarak, sorunlarının çözümüne ve gelişimine katkı sunma çabasındadır. Bu yolda da Şırnak’ta temsilcilik açarak taleplerin gerçekleşmesi ve sorunların giderilmesinde etkin rol oynamak arzusundayız. Ön görüşmeleri tamamlanan temsilcilik süreci tamamlanmış ve TISİAD üyesi Reber Haşimoğlu’na temsilcilik yetkisi verilmiştir. TISİAD Şırnak Temsilciliği’nin resmi açılışı önümüzdeki günlerde görkemli bir organizasyon ile gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

Şırnak güçlenmeli

Temsilciliğin Şırnak’ın gelişmesi, güçlenmesi ve hedeflerine ulaşmasında önemli bir köprü görevi göreceğini belirten Kılıç, “Derneğimiz ve bölgede temsilciliğimiz özellikle; Cizre-Silopi yolunun tamamlanması, Şırnak Havaalanı’nın bir an önce hizmete açılması ve Habur Sınır Kapısı’ndaki gerek personel gerekse teknoloji başta olmak üzere tüm araç-gereç ve ekipman eksikliklerinin giderilerek, TIR Parkı sorununun çözümü için çalışacaktır. Bunların yanı sıra kent dinamiklerinin gelecek için hayata geçmesini istediği çalışmalara da destek verilecek, Irak ile bağların güçlendirilmesi çerçevesinde Şırnak’ın güçlenmesi için büyük bir gayret sarf edilecektir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.