TISİAD’dan, Adana çıkarması

TISİAD’dan, Adana çıkarması

Türkiye ile Irak arasındaki ilişkileri ulusal düzeyde geliştirmeyi hedefleyen TISİAD, Adana’ya çıkarma yaparak, çeşitli temaslarda bulundu. Adana’dan, TISİAD’a tam destek geldi.

Mersin merkezli Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TISİAD), Irak ile ilişkileri ulusal düzeyde geliştirme hedefine ulaşma yolunda son olarak Adana’ya çıkarma yaptı. TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve üyeler Cavidan Demirağ, Aynur Olgaç ve Serhat Yüce ile birlikte, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Adana Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nın (MARDAV) Başkanı ve Göktekin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Göktekin ile Albaraka Türk Yatırım Bankası A.Ş. Adana Barkal Şubesi Müdürü Aydın Aksel’i ziyaret etti.


Kılıç: “Irak uzmanlık alanımız”
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça’yı ziyareti sırasında, öncelikle Başkan Onatça’ya yeni görevinde başarılar dileyen TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, konfederasyonun bir parçası olan Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’na (ÇUKUROVA SİFED) üye olduklarını, dolayısıyla TÜRKONFED’in bir parçası olduklarını anımsattı. Dernek çalışmaları ve hedefleri ile ilgili Süleyman Onatça’ya bilgi veren Kılıç, Türkiye ile Irak arasında ticari, sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin arttırılması, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılığın sağlanması için yola çıktıklarını anlattı.


“Irak bizim uzmanlık alanımız” diyerek, bu alandaki iddialarını vurgulayan Nevaf Kılıç, geçtiğimiz Mayıs ayında kurulan TISİAD’ın kısa zamanda uzun mesafe kat ettiğini vurguladı. Irak’ın, Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke konumunda olduğunu anımsatan Kılıç, ayrıca müteahhitlik hizmetlerinde de Irak’ın, Türk işadamlarının en çok yatırının bulunduğu ülke olduğunu ifade etti. Yine lojistik alanında da yılda 1 milyon 191 bin seferin yarısı Irak’a yapıldığını bildiren Kılıç, “Tüm bu veriler bizim büyük bir eksikliği gidermek için var olduğumuzun göstergesidir” dedi. "Irak’ta da var olacağız"
Şubeleşme çalışmalarının yurtiçi ve yurtdışında sürdüğünü de işaret eden Nevaf Kılıç, şube çalışmalarının özellikle Irak ayağını çok önemsediklerini ifade ederek, Irak’ta ki benzer sivil toplum kuruluşları ile güçlü ilişkiler içinde olacaklarını belirtti. Önümüzde ki süreçte Irak sermayesinin Mersin’e yatırım yapmasını sağlamak istediklerini dile getiren Kılıç, bu doğrultuda çalışmalarının sürdüğünü belirterek, önümüzdeki günlerde bazı etkinlik ve projelerin gerçekleştirileceğini belirtti. Bu projelere ilişkin konuşan Kılıç şunları söyledi: “Örneğin kardeş şehir çalışmalarından, Irak’ta Türk gecesi düzenlemeye kadar pek çok değişik alanda çalışma yapacağız. Tüm bunları yaparken ticareti geliştirme amacımızdan sapmayacak, bu kapsamda önümüzdeki aylarda düzenlemeye hazırlandığımız Irak’a yönelik ‘İş Gezisi’ projemiz ile önemli bir adım atacağız. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirmeyi planladığımız gezide 100’e yakın işadamını özel uçak ile Irak’lı işadamları ile buluşturmayı hedefliyoruz. Sizi de bu gezide aramızda görmekten memnuniyet duyarız” "TISİAD’a büyük görevler düşüyor"
TISİAD’ın önemli bir eksikliği giderecek, faydalı bir kuruluş olduğuna inandığını söyleyen Onatça, Irak gibi önemli bir partner ile ilişkilerin daha da gelişmesinde TISİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının öneminin büyük olduğunu kaydetti. Türkiye’nin Irak’taki etkinliğini arttırmasının stratejik bir adım olduğunu belirten Süleyman Onatça, “Ülkemizin gelişimi için özellikle komşular ile ticaretin gelişmesi, arttırılması elzemdir. Bu yolda da Irak gibi en fazla ticaret yaptığımız ülke ile ilişkilerimizin her alanda üst düzey şekilde olması için TISİAD başta olmak üzere STK’lara büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu. “Gitmediğimiz yer bizim değildir!”
Önümüzdeki günlerde Irak’a düzenlenmesi planlanan ‘İş Gezisi’ programının önemli bir proje olduğuna değinen Onatça, bölge işadamları başta olmak üzere tüm işadamlarının bu tür gezilere katılmalarında yarar olduğunu dile getirerek, “Unutulmamalıdır ki; gitmediğimiz yerler bizim değildir. TISİAD gibi önemli kuruluşlarımızın gezileri de verimli olacak çalışmalardır. Irak gezisine tam destek veriyoruz. Geziye katılabilir, federasyonlara çağrı yapabiliriz. TISİAD, kendisine duyulan ihtiyaca kısa zamanda cevap verecek nitelikte bir oluşum olarak kurulmuştur. Başarılar diliyor, her türlü konuda işbirliği ve desteğe hazır olduğumuz beyan ediyoruz” şeklinde konuştu. TISİAD’a tam destek geldi
TISİAD yönetimi ayrıca Irak’taki 4 bankadan biri olan Albaraka Türk’ün, Adana Barkal Şubesi Müdürü Aydın Aksel’i de ziyaret ederek, çalışmalarını anlattı. Kılıç, Irak’ta ki bankacılık sisteminin gelişmesine, açtığı şubeler ile önemli katkılar sunarak işadamlarının sağ kolu olan Albaraka Türk yönetimine teşekkür etti. Son olarak Adana MARDAV Başkanı ve Göktekin A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Göktekin ile bir araya gelen TISİAD yönetimi, Göktekin’in de desteğini aldı. TISİAD’a desteğe hazır olduklarını dile getiren Osman Göktekin, şube çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini söyleyerek, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. www.tasimacilar.com 02.10.2012 Saat:15:36