TNT uçak kapasitesini 36 tona çıkardı

TNT uçak kapasitesini 36 tona çıkardı

TNT, bir yıl önce 17 ton olan uçak kapasitesini talepler doğrultusunda artırarak 36 tona çıkardı.

 

Türkiye'deki ana operasyon merkezi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan TNT, Mayıs ayından itibaren tarifeli uçak seferlerini Boeing 757-200 ile gerçekleştirmeye başlıyor. Özellikle Sabiha Gökçen'de ithalatta rakipsiz olan TNT, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa gibi büyük merkezlerle dünya çapında iş merkezlerini birbirine bağlıyor.

2013'ten beri iç talep ve ticari faaliyetlerdeki gelişmeler nedeniyle ivme kazanan ekspres taşımacılık sektörünün 2015'te Türkiye'nin de dâhil olduğu Güney Doğu Avrupa bölgesi ile Asya Pasifik'te güçlü büyüme göstermesi öngörülüyor.

TNT Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın, "TNT olarak, Avrupa'daki en güçlü, en hızlı ve en geniş hizmet ağına sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Rakiplerimizden daha hızlı ye sorunsuz taşıma sistemimiz TNT’ye olan talebi tahminlerimizin çok üzerine taşıdı. Biz de, gelişen uluslararası pazarlar ve büyüyen tüketici güveni sayesinde 2015 yılı yatırımlarımızı kapasitemizi artırmak yönünde planladık. Türkiye ile Avrupa arasında gelişen ticaret sebebiyle İstanbul’a tarifeli karayolu seferlerimizi haftada beş güne çıkartmamızın ardından uçak kapasitemizde de beklenen artışa gidilmesi memnuniyet verici" dedi.

2014 içerisinde, TNT hava kargo ağı ile TNT karayolu ağının entegrasyonu sayesinde, günde taşınan doküman, paket, kargo sayısı bir milyonu bulan TNT, aynı zamanda Sabiha Gökçen Havalimanı Operasyon Merkezi'nde Otomatik Tasnif Sistemi'ni kuran ilk uluslararası ekspres kargo şirketi. TNT' teknolojik sistem sayesinde gönderilerin gümrük işlemleri henüz uçaktayken tamamlıyor.

 

tnt-kapasite.jpg

 

tnt-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.