TOBB 18 adet Kazakistan Geçiş Belgesi kaldığını duyurdu

TOBB 18 adet Kazakistan Geçiş Belgesi kaldığını duyurdu

Türkiye-Kazakistan arasında kullanılmak üzere genel kullanıma açılan 500 adet geçiş belgesinden 18 adet kaldı.

Türkiye ve Kazakistan arsında 1-2 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen KUKK toplantısında tektip geçiş belgelerinin, iki parti halinde teati edilmesi ve yılın ikinci yarısındaki 3 bin 250 adet geçiş belgesinin yılın ilk yarısında ülkemizden Kazakistan’a 750 adet Kazak taşıtının yüklenmesi şartı gerçekleştirildikten sonra ülkemize gönderileceği belirtilerek yılın tamamında 1.500 adet Kazak taşıtının yüklenmesi gerekiyor şeklinde bir karar alınmıştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kazak nakliyecilerinin ülkemize geç ulaşması ve sistemin ilk defa 2013 yılı itibariyle başlamasından dolayı 500 geçiş belgesini genel kullanıma açtığını duyurdu.

TOBB, Geçiş Belgeleri Otomasyon sistemine göre, söz konusu geçiş belgelerinden 1 Şubat 2013 tarihi itibariyle 18 adet kaldığı belirtildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği yaptığı duyuruda ise, Kazak nakliyecilerinden talep edilen araç talebine olumsuz yanıtların yazılı olarak derneğe teslim için kayıt edilmesi gerektiğini belirtirken, Kazak aracı yükleme talebi için destek isteyen üyelerin ise alpdogan.kahraman@und.org.tr mail adresine ilgili talep bilgilerini iletebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.