TOBB UND Genel Müdürü Selçuk Yılmaz oldu

TOBB UND Genel Müdürü Selçuk Yılmaz oldu

TOBB UND'nin yeni Genel Müdürü Selçuk Yılmaz oldu. Öte yandan artık Türk nakliyecileri, Türkiye’den herhangi bir AB ülkesine taşıma işini TOBB UND’nin sağladığı teminat sayesinde tek beyanla gerçekleştirebilecek.

Teminatları gümrüğe karşı sağlama görevini üstlenen TOBB UND Lojistik Yatırım’ın yeni Genel Müdürü Selçuk Yılmaz oldu. Şirket ayrıca, gümrük idaresi ile taşımacı arasında garantör olarak çalışacak. Kısa zamanda deniz, hava ve demiryolu taşımacılığında da hayata geçecek
Türkiye, AB’ye tam üye olamamasına rağmen, Ortak Transit Sözleşmesi’ne taraf olmasıyla birlikte transit işlemleri açısından AB üyesi gibi işlem yapabilecek hale geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı projenin pilot uygulamasının başlamasının ardından yakın zamanda deniz, hava ve demiryolu taşımacılığında da hayata geçmesi bekleniyor.
Daha düşük maliyetle teminat
Nakliyeciler, AB’ye yönelik taşımalarda belge maliyeti olmaksızın, alternatiflerine göre daha düşük maliyetle teminat kullanarak transit işlemi yapabilecek. TIR Karnesi kullanımı asgari düzeye inerken, bunun yerine daha az maliyetli olan ortak transit rejim kullanılacak.
TOBB UND, Türk özel sektörünün teminatını karşılıyor
Türk özel sektörünün ihtiyaç duyduğu bu teminatları gümrüğe karşı sağlama görevi ise, geçtiğimiz günlerde Selçuk Yılmaz’ın yeni Genel Müdürü olduğu TOBB UND Lojistik Yatırım’ın. Şirket ayrıca, gümrük idaresi ile taşımacı arasında garantör olarak çalışacak.
Selçuk Yılmaz hakkında
TOBB UND Genel Müdürlüğü olan Selçuk Yılmaz, 1977 doğumlu ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun. Ankara Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayan Yılmaz, Gazi Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi doktorasına devam ediyor. Yılmaz, son olarak TOBB Tır ve Ata Karnesi Müdürü'ydü. www.tasimacilar.com 09.02.2012 / 17:12