TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. 5 Milyar TL Kefalet Sağladı

TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. 5 Milyar TL Kefalet Sağladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği iştiraki olan TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. Uluslararası taşımacılara yılın ilk 6 ayında yaklaşık 5 Milyar TL kefalet sağladı.

TOBB UND Lojistik Yatırım AŞ; 28 AB ülkesi ve EFTA ülkeleri ile olan transit taşımacılığı kolaylaştırmak üzere Türkiye’nin 2012 yılında taraf olduğu Ortak Transit Sözleşmesi kapsamında, Kapıkule Sınır Kapısı, Ambarlı Limanı, Mersin Limanı, Çeşme Limanı, Pendik Limanı ve İtalya Trieste Limanı’nda 240 Milyon TL tutarında kapsamlı teminat ile faaliyet gösteriyor.

T1 beyannamesi

Şirket tarafından sunulan yazılım ve kapsamlı teminat ile Türkiye’deki gümrüklerden doğrudan bütün AB ve EFTA gümrüklerine T1 beyanı açılabiliyor.

T1 ve T2 beyannamesi

Ayrıca, AB’den dönüş taşımalarında da TOBB UND teminatı ile İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Sırbistan ve Slovenya’dan doğrudan ülkemiz gümrüklerine T1/T2 beyannamesi sunulabiliyor. Kapıkule’ye T1/T2 beyannameleri ile gelen TIR’lar, Sınır Kapısı’nda hızlı geçiş peronundan geçerek bekleme yapmadan ilgili gümrüklere devam edebiliyorlar.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.