TOBB UND Transit beyanda 1000 seviyesine ulaştı

TOBB UND Transit beyanda 1000 seviyesine ulaştı

TOBB UND yurtiçi gümrüklerin yanı sıra, İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan ve Slovenya gümrüklerinde yaptığı işlemlerde günlük 1.000 transit beyan seviyesine ulaştı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan, Avrupa Birliği ve EFTA ülkeleri ile Ortak Transit Uygulaması kapsamında ülkemiz taşımacılarına asıl sorumlu olarak hizmet veren TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. yurtiçi gümrüklerin yanı sıra, İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan ve Slovenya gümrüklerinde yaptığı işlemlerde günlük 1.000 transit beyanname seviyesini aştı.

TOBB UND Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, günde ortalama 500 Milyon TL tutarında taşımanın gerçekleştirildiği sistemde tamamen elektronik ortamda hazırlanan transit beyannamelerinin; Avrupa Birliği, EFTA ülkeleri ve Türkiye'de yerleşik 3.000 den fazla gümrük idaresine online olarak sunulduğunu belirtti.

Ortalama olarak dakikada 1 beyanın açıldığı sistemde hız ve güvenliğin korunması için bilgi işlem altyapısının çok önemli olduğunu bildiren Selçuk Yılmaz, bu konudaki yatırımlarının devam ettiğini ifade ederek sistemde en fazla taşınan ürünlerin sıfır kilometre motorlu araçlar, beyaz eşya, dondurulmuş gıda, tekstil ile akaryakıt ürünleri olduğunu, halihazırda 650 taşımacı firmaya hizmet verdiklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.