TOFED Genel Kurulu 28- 29 Mayıs’ta Ankara’da

TOFED Genel Kurulu 28- 29 Mayıs’ta Ankara’da

TOFED’in 6. Olağan Genel Kurul tarihi belli oldu. Ankara’da yapılacak Genel Kurul, 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

Hazırlıkların sürdüğünü belirten, TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, genel kurula yoğun katılım beklendiğini ifade etti. Genel Kurul münasebetiyle tüm karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün Ankara’da buluşacağına dikkati çeken Erdoğan, “Sektörümüz Türkiye’nin bir gerçeği, ayrılmaz bir parçasıdır. Diğer ulaşım modları arasında en fazla tercih edilen, yılda yaklaşık 250 milyon yolcuyu en güvenli şekilde taşıyan karayolu yolcu taşımacılarıdır. Ben ve benden önce TOFED’e başkanlık eden herkes, 10 yıldır sektörümüzün sorunlarının çözümü ve bir adım daha ileri taşınması için çalıştık. Bundan sonrada öyle olacak. Genel kurulun herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"10 yılda alınan mesafe çok önemli"

2 dönemdir TOFED Genel Başkanlığını yürüten Mehmet Erdoğan,  Galip Öztürk’ün girişimleri ile kurulan ve kısa sürede tüm Türkiye’yi kapsayan TOFED’in geçen 10 yılda aldığı mesafenin çok önemli ve göz ardı edilemez olduğunu söyledi.  Erdoğan, “ Kurucu Onursal Başkanımız Sayın Galip Öztürk’ün açtığı yolda 10 yıldır yürüyoruz.  Geçen sürede sektörümüz için önemli başarılara imza attık ve ciddi bir mesafe kat ettik. Daha önce Türkiye genelinde dernekler halinde örgütlü olan sektörümüz TOFED ile tek çatı altında toplanmış oldu. Bu durum bizim özellikle yasa koyucular önünde elimizin daha güçlü olmasını sağladı ve görüşü alınan bir STK haline geldik.  2003 yılında yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği’nde sektör olarak katkımız azımsanamayacak ölçüdedir. Artık sözüne değer verilen, görüşleri doğrultusunda hareket edilen bir sivil toplum kuruluşuyuz ve tüm sektörü temsil ediyoruz. Sadece sektörümüzü ortak çıkarlar doğrultusunda bir araya getirmiş olmak ve t3ek ses tek yürek olunmasını sağlamak bile başlı başına büyük bir başarıdır”  diye konuştu.

"En önemli projemiz olan IPRU büyüyor"

Mehmet Erdoğan, başkanlığı süresince hayata geçilen projeler ile ilgili de bilgi verdi.  Son 4 yılın en önemli projesinin Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) olduğuna dikkat çeken Erdoğan,  Türkiye ile birlikte 13 üye ülke ile deklarasyonu ilan edilen IPRU’nun bugün 17 üye ülkeye ulaşan dev bir birlik haline geldiğini belirtti. IPRU’nun Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2013 günü, kurucu üye ülkelerin sektör temsilcilerinin katılımıyla kuruluşu için ilk adım atıldığını hatırlatan Erdoğan, böylece ilk defa uluslararası nitelikteki bir sivil toplum örgütünün kuruculuğunu Türkiye’nin üstlenmiş olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, IPRU’nun kuruluşunda bütün yasal prosedürler tamamlanmasının ardından, Bakanlar Kurulu’nun 9 Aralık 2014 tarihli toplantısında kuruluşu onaylaması ile IPRU’nun resmen dünya otobüsçülerinin buluştuğu bir platform hüviyetine kavuştuğunu ifade etti.

Sektörün geleceği TOSEV’de 

TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan’ın üzerinde durduğu bir diğer önemli proje ise TOSEV oldu.Sektör mensuplarının geleceğe güvenle bakabilmeleri, çocuklarının eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla bir vakfın kurulmasının gündeme geldiğini ve 13 Ocak 2013 tarihinde Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın kurulduğunu hatırlatan Erdoğan, sektör içinde sosyal dayanışmanın sağlanması amacıyla hayata geçirilen TOSEV’in kurulduğu günden bu yana, özellikle zor durumda olan, maddi güçlük yaşayan sektör personelinin çocuklarına yükseköğretimde burs desteği verdiğini 2013 yılında 100, 2014 yılında ise 110 öğrenciye burs verildiğini belirtti. Erdoğan  sektörün TOSEV’e destek olması gerektiğinin de altını çizdi.

mehmet-erdogan-tofed.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.