TOFED Olağanüstü Genel Kurulu Düzenlendi

TOFED Olağanüstü Genel Kurulu Düzenlendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), Başkan Mehmet Erdoğan’ın sağlık nedenleriyle istifa etmesinin ardından Olağanüstü Genel Kurul düzenledi. İcra Kurulu Başkanı Birol Özcan, TOFED’in başkanlık görevini üstlendi.

Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığı’nın çatı örgütü, IPRU ve TOSEV gibi çok önemli projelere imza atan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), Genel Başkan Mehmet Erdoğan’ın sağlık sebepleri ile görevden ayrılması nedeniyle, 2 Ekim Cuma günü gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul’da TOFED, yeni başkanını belirledi. TOFED İcra Kurulu Başkanı Birol Özcan, Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk’ün kurucu başkanlığında 4 Ocak 2005’te 55 derneğin katılımı ile kurularak, bugün 77 üye derneğe ulaşan federasyonun yeni başkanı seçildi.

 

Erdoğan’a Teşekkür Plaketi

   Büyük İstanbul Otogarı Yönetim Binası’ndaki TOFED Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula geniş bir katılım vardı. Türkiye’nin dört bir yanından federasyon üyesi tüm dernek başkanlarının katıldığı genel kurulda eski başkan Mehmet Erdoğan’a da, başkanlık yaptığı 3 dönem boyunca sektöre verdiği emekler dolayısıyla teşekkür plaketi sunuldu. Mehmet Erdoğan teşekkür plaketini yeni Başkan Birol Özcan’ın elinden aldı. Görevde bulunduğu 3 dönem boyunca ilk günkü hizmet heyecanını koruduğunu ifade eden Mehmet Erdoğan, başta maddi manevi desteğini esirgemeyen Kurucu Onursal Başkan Galip Öztürk ve tüm sektör çalışanları ile sponsorlara görev süresince kendine verdikleri desteklerden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.

tesekkur-plaketi.jpg

 

ÖTV İndiriminden; Korsana, Sigortadan; Rekabete…

   Mehmet Erdoğan’dan aldığı başkanlık bayrağını birlik ve beraberlik içinde, daha fazla çalışarak daha yükseğe çıkaracağını belirten yeni başkan Birol Özcan, genel kurulda yaptığı konuşmada, yeni dönem hedeflerinden söz etti. ÖTV indiriminden, korsana, sigortadan, haksız rekabete çözüm bekleyen birçok konu olduğunun altını çizen Özcan; “Akaryakıtta ÖTV indirimi ve iadesi karayolu yolcu taşımacılığının bence en önemli sorunudur. Zira akaryakıt giderleri en önemli maliyet giderlerinin başında geliyor. Bilet fiyatları sabit kalmasına rağmen akaryakıt fiyatlarının artması sektörümüzü olumsuz etkilemektedir. Kamusal nitelikte hizmet veren sektörümüze ÖTV indirimi yapılması için tüm girişimler yapılacaktır. Başka taşıma modlarına sunulan yüzde8 indirimin bizlere de verilmesi için Maliye ve Ulaştırma Bakanlıkları nezdinde çalışmalar yeni dönemde önceliğimiz olacaktır. Ayrıca federasyon nezdinde oluşturulan korsan komisyonu da çalışmalarını sürdürecek” dedi.

   Karayolunda yolcu taşıyan otobüslere terör sigortası yapılmadığına da dikkati çeken Özcan, yakın dönemde bu konu ile ilgili de çalışmalar yapılacağını belirtti.

 

Hedef: Kendi Kurallarını Belirleyen Bir Sektör

   Sektöre girişlerin katı kurallara bağlanması gerektiğini belirten Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle havayolu şirketleri kışın büyük indirimler yapıyor. Rekabet gücümüzü azaltıyorlar. Taban fiyat uygulaması bizim beklediğimiz adımlar arasındadır. Ayrıca başka bir problemimiz de telif hakları. Fahiş telif haklarının kaldırılması da gelecek dönemde gündemimizde olacak. Gider kalemlerimizi azaltmak amacıyla da ‘Ortak servis hizmetini’ sağlamak için çalışmalarımız olacak. Hedefimiz; kendi kurallarını belirleyen bir sektör haline gelmek, haklarımızı savunmak ve hakkettiğimiz noktaya gelmektir. Bunun için de hep birlikte çalışmamız gerekiyor.

 

‘’Bir Koyundan Üç Post Çıkmaz’’

   Genel Kurula katılan TOBB Karayolu Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım’da çalışmaları dolayısıyla Mehmet Erdoğan’a teşekkür ederken, yeni başkan Birol Özcan’a da başarı dileklerinde bulundu.

   Gelecek hafta telif hakları ile ilgili bir toplantı düzenleneceği bilgisini veren Yıldırım; “2016 yılından itibaren, araç başına yaklaşık Bin 200 TL telif bedeli ödenecek. Turizmcilerle birlikte 120 Bin Trilyon TL eder. Yetkili kurumlar sanatçıların baskısına dayanamayarak, ulaştırma sektörüne sormadan bu kararı almış fakat bir koyundan 2-3 post çıkarılmaz!” dedi.

 

‘’Engelli Yasasına Destek Verilmeli’’

   Engelli yasasının da yeniden değerlendirileceğini belirten Yıldırım, yapılan itirazlar üzerine engelli yasasının rafa kaldırıldığını ancak yeni çözüm yolları aranacağını belirtti. Fransa’da engelli erişimine uygun hale getirilen araç başına devletin yüzde 30 destek verdiğini belirten Yıldırım, Türkiye’de de yüzde 20 destek verilmesi durumunda büyük problemler yaşanmayacağını belirtti.

   Ülkemizde engelli erişimine uygun araç ihtiyacının yalnızca binde 2 olduğunu belirten Yıldırım, konu ile ilgili düzenlemede bir takım aksaklıklar bulunduğunu, neredeyse gözlük takan kişilerin bile engelli erişimine uygun araç ihtiyacı olan kişi kategorisine sokulacağını belirterek, konuya netlik getirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

tofed-olaganustu-genel-kurulu.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.