Toplu taşıma günlük kullanımı 200 binin üstüne çıktı

Toplu taşıma günlük kullanımı 200 binin üstüne çıktı

Virüs salgını döneminde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de toplu taşıma araçlarında çeşitli kısıtlamalar sonrasında normale dönüş devam ediyor.

Salgın öncesi günlük 330 bin yolcunun toplu taşımayı kullandığı Kocaeli’de bu sayı Nisan ayında 75 bin seviyelerine kadar düştü. Salgın sonrası Yeni Kontrollü Hayat ile birlikte toplu taşıma kullanımı Haziran ayı itibari ile 200 bin seviyelerine ulaştı.

 

KURALLARA UYULDU TOPLU TAŞIMADA SAYILAR DÜŞTÜ

Koronavirüs salgının başlaması ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nın “Evde Kal” çağrısına uyan vatandaşlar, zorunlulukları olmadığı sürece dışarı çıkmayarak toplu taşıma araçlarını kullanmadı. Vatandaşların kurallara uyarak evde kalmasının etkisi toplu taşıma istatistiklerine de yansıdı. Salgın öncesi 15-16 Mart tarihlerinde 330 bin olan günlük toplu taşımaya biniş sayısı Nisan ayı başında 75 bine kadar inerken yine aynı ayın sonunda ise 95 bin seviyesine yükseldi.

 

kocaeli-toplu-ulasim_.jpeg

 

NORMALLEŞME İLE BİRLİKTE TOPLU TAŞIMA KULLANIMI ARTTI

Normalleşmeye geçiş süreci ile birlikte Mayıs ayında toplu taşıma kullanımı bir önceki aya göre yüzde 25 artış göstererek 127 bin olarak gerçekleşti. 1 Haziran tarihi itibari ile bu kullanım 200 binlere kadar yükseldi. Toplu taşımada kullanım her geçen hafta artış göstermesi öngörülüyor.

 

kocaeli-toplu-tasima.jpeg

 

ARAÇ VE SEFER SAYILARI ARTTIRILIYOR

Normalleşme süreci ile birlikte vatandaşların toplu taşıma araçlarında zorluk yaşamaması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, araç ve sefer sayılarındaki artışını sürdürüyor. 1 Haziran’dan itibaren Toplu Taşıma Daire Başkanlığı, hizmet veren hat sayısını 297’den 310’a, çalışan araç sayısını ise bin 87’den bin 427 araca çıkardı. Günlük hafta içi sefer sayısı ise 10 bin 303’den 13 bin 858’e yükseltildi.

 

kocaeli-toplu-ulasim.jpeg

 

TOPLU TAŞIMA ESNAFINA 148 BİN 500 MASKE DAĞITILDI

Salgın dönemi boyunca vatandaşlara hizmet veren toplu taşıma araçları ve ticari taksiler dezenfekte edilerek steril hale getirildi. Toplu taşıma kullanan vatandaşların sağlığı ve bulaş riskini azaltmak için il genelinde en işlek duraklara 90 adet ayaklı dezenfektan montajı yapıldı. Ayrıca toplu taşıma hizmeti veren Kooperatif ve esnafa 148 bin 500 maske dağıtımı gerçekleştirildi.

 

toplu-ulasim-kocaeli.jpeg

 

BÜYÜKŞEHİR SALGIN DÖNEMİNDE TOPLU TAŞIMA ESNAFININ YANINDA OLDU

Koronavirüs salgının başlaması ile birlikte İçişleri Bakanlığı genelgesi ve diğer talimatlar neticesinde, sokağa çıkma yasağı ve toplu taşıma kullanımına sınırlamalar getirildi. Bu durumdan dolayı toplu taşıma esnafının zarar görmemesi ve verilen hizmetlerin aksamaması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, esnafa 17 milyon 600 bin TL’lik destek ödemesini üç bölümde veriyor. Bu desteğin birincisi 5 milyon 505 bin TL’si 8 Mayıs’ta ve 5 milyon 580 bin TL’si 4 Haziran tarihlerinde ödendi. Kalan üçüncü bölümün ödemesi ise önümüzdeki ayda yapılması planlanıyor.

 

kocaeli-taksi.jpeg

 

kocaeli_toplu_ulasim.jpeg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.