Toplu Taşıma Hizmetleri Bir Tık Yakında

Toplu Taşıma Hizmetleri Bir Tık Yakında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların internet ortamında toplu ulaşımda ilgili birçok bilgiye ulaşmasını sağlamak için e-komobil.com sitesini hayata geçirdi.

e-komobil.com

   Büyükşehir Belediyesi Toplum Taşıma Daire Başkanlığı, vatandaşların kent içi ulaşımlarında kullanabilecekleri önemli bilgileri bir tık ile öğrenebilecekleri internet sitesi hazırladı. www. e-komobil.com adından kurulan sitede, bir çok önemli bilgi vatandaşlara internet aracılığıyla sunuluyor. Sitede yolcu bilgilendirme, hareket saatleri, nasıl giderim, yakın duraklar, kapalı güzergâhlar, bakiye sorgulama, kayıp eşya, trafik yoğunluğu gibi birçok bölüm bulunuyor.

 

Nasıl Giderim?

   Tablet ve cep telefonları ile de ulaşılabilen ulaşım sitesinde vatandaşlar, Kocaeli’de gitmek istedikleri noktaya hangi güzergâhlardan ve hangi otobüs ile gidebileceğini öğrenebiliyor. Harita üzerinden başlangıç ve ulaşılabilecek noktalarının seçildikten sonra güzergâhların rotası verilip tahmini kaç dakikada varış noktasına gidilebileceği bilgisi de sunuluyor. Böylece vatandaşlar gideceği noktaya gönül rahatlığıyla, önceden planlama yaparak gidebilme imkânına kavuşuyor.

 

Trafik Yoğunluğu

   e-komobil sitesinde trafik yoğunluğu da görülebiliyor. Hangi yollarda ne kadar yoğunluğun olduğu bilgisine anında ulaşılabiliyor. Böylece gidilecek noktadaki yollar hakkında önceden bilgi sahibi olunuyor. Kent kart bakiye sorgulamanın yapılabildiği sitede ulaşım araçlarında unutulan eşyaların bilgisinin verilebildiği kayıp eşya linki de bulunuyor. Bu link ile verilen bilgiler ışığında geri dönüş yapılıyor. Vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan site, toplu ulaşımla ilgili birçok bilgiye ulaşılabiliyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.