Toplu ulaşım camiası Başbakan ile buluştu

Toplu ulaşım camiası Başbakan ile buluştu

İstanbul Toplu ulaşım Platformu temsilcileri TBMM AK Parti grubuna katılarak Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüler.

İstanbul Toplu ulaşım Platformu temsilcileri Özulaş A.Ş., Halk ulaşım A.Ş. ,Yeni İstanbul halk otobüsleri A.Ş., Mavi Marmara A.Ş., Öztaş A.Ş., İstanbul Toplu ulaşım otobüsçüler Derneği ile İstanbul Özel Halk otobüsleri sendikası Başkan ve yöneticileri TBMM AK Parti grubuna katılarak Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüler.

Başbakan Binali Yıldırım ile TBMM makamında AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş katılımı ile gerçekleştirilen buluşmada İstanbul Toplu ulaşım Platformu temsilcilerinin Başkanları ile KDV muafiyeti veya indiriminin sağlanması, 2918 sayılı kanunda kimlik tanımının yapılması ve ücretsiz taşıma destek miktarının artırılması ve ödemenin yolculuk sayısına (tıklama başına) göre yapılması konularını içeren talepleri kendisine ilettiler.

Başbakan Binali Yıldırım’a talepleri ileten Başkanlar, Mart ayı içinde Başbakan ile toplu ulaşım esnafını buluşturmayı düşündüklerini belirterek uygun bir zaman diliminin belirlenmesi konusunda destek istediler. Başbakan Binali Yıldırım, danışmanlarına talimat vererek gerekenlerin yapılmasını istedi. Başbakan Binali Yıldırım, Özel Halk otobüsü camiasının sorunlarına vakıf olduğunu dosyada belirtilen sorunlar ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek esnafa yasal tanım ve diğer konularda gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.

Grup toplantısı ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmenin ardından AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Turan, Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul milletvekili Osman Poyraz,Erzincan milletvekili Serkan Bayram, TBMM Kütüphane ve arşiv hizmetleri Başkan yardımcısı Doç. Dr. Abdulhekim Koçin, Sağlık Bakan yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Maliye Bakan yardımcısı Cengiz Yavilioğlu,AK Parti genel merkez sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Başkan yardımcısı Yalçın Özdemir görüşülerek toplu ulaşım sektörünün sorunları anlatıldı ve  konular ilgili destek talebinde bulundular.

Sağlık Bakan yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile görüşen Özulaş A.Ş. heyeti, Bakan yardımcısı Öğütken’in önerisi ile Maliye Bakan yardımcısı Cengiz Yavilioğlu ile görüşerek KDV muafiyeti veya indiriminin sağlanması, ücretsiz taşıma destek miktarının artırılması ve ödemenin yolculuk sayısına (tıklama başına) göre yapılması konularını ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal ve bürokratlar ile yapılan görüşmeyi de anlatarak, Bakan yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’ndan sorunları çözümü konusunda destek isterdiler.

Sıcak ilgi gösteren Maliye Bakan yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, dosyanın takibinin sürekli yapılmasını tavsiye ederek konuyu ve sorunları yakından takip edeceğini söyledi.

TBMM ve Başbakan Binali Yıldırım ziyaretine Özulaş A.Ş. Göksel Ovacık, Halk ulaşım A.Ş. Başkan vekili Hasan Durgun  ,Yeni İstanbul halk otobüsleri A.Ş. Başkanı Yalçın Beşir,, Mavi Marmara A.Ş. Başkanı Ramazan Gürler, Öztaş A.Ş. Başkanı Mehmet Tekin, İstanbul Toplu ulaşım otobüsçüler Derneği Başkanı Zakir Uzun ile İstanbul Özel Halk otobüsleri sendikası Başkanı Hüseyin Özbek ve şirketlerin yöneticileri katıldı.

TOPLU ULAŞIM CAMİASI MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

İstanbul Toplu ulaşım Platformu temsilcileri görüşmelerin sonunda yaptıkları değerlendirmelerde, ziyaretin her zamankinden daha çok verimli geçtiğini bu sefer umutlu olduklarını, buluşmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, önümüzdeki günlerde İstanbul ve diğer illerde yapılacak Başbakan ve Bakanlar ile yapılacak toplantılar için hazırlık yapılacağını belirterek, ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

20170228_132751.jpg

ozel-halk-otobus-basbabakn.jpg

zakir-uzun-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.