Toplu ulaşımın nabzı İstanbul’da atacak

Toplu ulaşımın nabzı İstanbul’da atacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla açılacak. Transist İstanbul 2016’ya İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve UCLG-MEWA ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılacak.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı, 1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. İstanbul Kongre Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı Transist İstanbul 2016, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla başlayacak. Fuara İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile UCLG-MEWA ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katılacak.

Dört farklı panel düzenlenecek

Ana teması “4T” olarak belirlenen Transist’te, trafik (traffic), zamanlama (timing), dönüşüm (transform), teknoloji (technology) konuları ele alınacak. Sektörün geleceğinin tartışılacağı kongrede; ‘Trafik Yönetimi ve Şehiriçi Ulaşımda Verimlilik’, ‘Megakentlerde Ulaşımda Zaman Yönetimi ve Veri Odaklı İnovasyon’, ‘Akıllı Teknolojiler Ulaşım Tercihlerini Nasıl Değiştirecek?’ ve ‘Sürdürülebilir Şehirler için Ulaşımda Dönüşüm’ başlıkları altında dört panel düzenlenecek. 

Konsept otobüsler tanıtılacak

Toplu ulaşım sektörünün sorunlarına farklı bakış açıları getirmeyi hedefleyen kongre, iki gün sürecek ve bu yılın teması 4T ile ilgili sekiz akademik oturum ve 11 çalıştay gerçekleştirilecek.11 bin metrekare alanda 100’den fazla firmanın stant kuracağı fuar ise üç gün sürecek. Geçen yıl 23 farklı ülkeden 5 binden fazla kişinin katıldığı Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’na bu yıl ilginin daha da yüksek olması bekleniyor. 

Kongrede, 3 çalıştayın düzenleyicisi olan İETT, fuarda da konsept otobüslerini tanıtacak ve yeni hizmetlerini anlatacak.

Ödüller sahiplerini bulacak

Toplu ulaşıma dikkat çekmek adına düzenlenen Transist 2016 Ödül töreni, 2 Aralık Cuma günü 17.00-18.30 arasında gerçekleştirilecek. Toplu ulaşım hizmetlerindeki tanıtmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen Fotoğraf, Kısa Film ve Proje yarışmalarını kazananlar ödüllerini alacak. Ayrıca Toplu Ulaşımı Teşvik ve Transist Özel ödülleri de törenle sahiplerini bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.