Tosun artık İstanbul yollarında

Tosun artık İstanbul yollarında

İETT’nin sembolü, ilk Türk troleybüsü Tosun, 45 yıl aradan sonra İETT’li ustaların elinde yeniden hayat bularak İstanbullularla yeniden buluştu.

İlk Türk troleybüsü Tosun, İETT tarafından yeniden üretilerek, tekrar İstanbul yollarına çıktı. 87 numaralı Edirnekapı-Taksim hattında sefere çıkan Tosun, sabah saat 9’u 10 geçe ve akşam 15.30’da Topkapı’dan hareketle Edirnekapı-Karagümrük-Fatih-Unkapanı-Şişhane-Taksim güzergâhında hizmet veriyor. “5 ayda üretilen Tosun, 3 ay içinde yeniden üretildi.”
İETT’li ustalarca 1968 yılında Şişli garajındaki atölyelerde 5 ay süren çalışma sonucunda üretilen ve yuvarlak hatları nedeniyle ‘Tosun’ adı verilen ilk Türk troleybüsü, 29 yıl aradan sonra yeniden yollardaki yerini aldı. İETT’li 6 işçi ve bir mühendis tarafından, İkitelli garajında tamamen orijinaline sadık kalınarak 3 ayda yeniden üretilen Tosun, 87 numaralı Edirnekapı-Taksim hattında seferlerine başladı. İlk etapta günde iki kez hizmet veren Tosun’un sefer sayıları ilerleyen aylarda biraz daha sıklaştırılacak. www.tasimacilar.com 14.03.2014 / 11.01