Total, Türkiye’de yeni görsel kimlik ile 500 istasyonu hedefliyor

Total, Türkiye’de yeni görsel kimlik ile 500 istasyonu hedefliyor

Dünya çapında oluşturduğu istasyon ağını yeni görsel kimlik ile yenilemeyi amaçlayan Total, Türkiye’de yeni görsel kimliğine göre dizayn edilen Yakacık Petrol’un açılışını yaptı.

Ortadoğu ve Afrika’da 20 istasyonu yeni görünümüne kavuşturan Total, Türkiye’de de yeni görsel kimliğe göre dizayn edilen istasyonu olan Yakacık Petrol’un açılışını yaptı. Açılışta konuşan Total Oil Türkiye Genel Müdür Antoine Tournand; Total’in sadece yeni görünüme girmediğini aynı zamanda bayi ağını da büyüttüğünü ifade ederek 2018 yılına kadar Türkiye’de 500 istasyonla hizmet vereceklerini belirtti. Total’in yeni görünüme sahip istasyonu olan Yakacık Patrol’un açılışına Total Grubu İkmal ve Pazarlama Bölümü Ortadoğu ve Afrika Başkanı Momar Nguer ve Total Oil Türkiye Genel Müdür Antoine Tournand katıldı.


"Büyüme yeni imaj ile sağlanacak"
“Yeni bir imaj daha görünür olmanın ve büyümenin kapılarını açar” diyen Total Grubu İkmal ve Pazarlama Bölümü Ortadoğu ve Afrika Başkanı Momar Nguer, 2017’ye kadar 4 bin 400 olan istasyon sayısını yeni görünüm ile 5 bine yükseltmek istediklerini belirtti. Nguer, “ 2018 yılında Afrika ve Ortadoğu’da satışlarımızı iki katına çıkarmak için 125 milyon dolarlık petrol yatırımı, 7 milyar dolarlıkda Ar-Ge yatırımı yaptık. Ve Türkiye’de bu hedeflerimiz içinde ciddi paya sahip. Tüm bu nedenlerden dolayı 20 yıldır hizmet verdiğimiz Türkiye pazarına yeni görsel kimliğimizi yansıtan istasyonumuzu da açtık.”


500 istasyon ile yüzde 50 büyüme
430 istasyon ve 386 istasyon ile Türkiye’ye hizmet verdiklerini belirten Total Oil Türkiye Genel Müdür Antoine Tournand, Türkiye pazarında 22 yıldır sürekli bir büyüme gerçekleştirdiklerini vurguladı. Tournand, “Türkiye akaryakıt pazarında 5. konumdayız. Türkiye’de 4 akaryakıt terminali, 5 LPG tesisi ve madeni yağ harmanlama tesisi ile hizmet veriyoruz. 430 istasyon ile hizmet verdiğimiz Türkiye’de 2018 yılına kadar 500 istasyona ulaşmayı hedefliyoruz ve 2011 yılına göre satışlarımızı yüzde 50 arttırmak amacındayız” dedi.


Büyüme hedefleri kapsamında lojistik firmaları ve büyük filolara sahip şirketlere yönelik de bir dizi çalışma yapacaklarını belirten Tournand, “Şuanda Total Kart ile yüzde 5’e varan indirim sunuluyor ve bunu yapacağımız yeni çalışmalar ile daha iyi hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca lojistik firmalarına özel kampanyalar ile satışlarımızı arttırırken lojistik sektörüne de katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi. www.tasimacilar.com 10.07.2012/19:30