Trabzon Lojistik merkeze doğru

Trabzon Lojistik merkeze doğru

Trabzon Lojistik Merkezi Projesi için Ekonomi Bakanlığı bilgilendirildi.

6 aydan beri üzerinde çalışmaların sürdüğü Trabzon’un Lojistik Merkez Projesi için Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı‘ndan gelen heyetle ayrıntılı bir çalışma toplantısı yapıldı. Toplantıda yapılan bilgilendirmede 6 aydan beri süregelen Trabzon Lojistik Merkezi kurulması çalışmaları ayrıntılı olarak değerlendirildi.
Sunumda, lojistik ve ulaştırma sektörü çalışmaları aktarıldı
Trabzon’daki çalışma grubu tarafından yapılan sunumda, tamamlanmış olan “Lojistik Merkez Kurulma Öncelikleri açısından illerin sıralanması: TR90 Alt Bölgesi Örneği” ile “TR90 Bölgesi Lojistik Mevcut Durum Analizi ve Gelişme Stratejisi” alanlarında yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirilmede bulunuldu. Ayrıca, TR90 bölgesinin lojistik ve ulaştırma sektörünün GZFT analizi çalışması da aktarıldı.
Trabzon’daki tüm kesimler proje üzerinde birleşti
Trabzon’da bütün kesimlerin üzerinde birleştiği lojistik merkez; Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, KTÜ, Trabzon Ticaret Borsası ve özel firmalar ortaklığında projelendirilmişti.
Merkezin, Çamburnu Tersane alanındaki boş kalan arazi üzerine kurulması için görüşler değerlendirildi
TTSO’da gerçekleştirilen bilgilendirilmede Çamburnu Tersane alanı içerisinde boş kalan arazi üzerine lojistik merkezin kurulması için görüşler değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 6 aydan beri sürdürülen lojistik merkez projesini uygulamaya dönük olarak yapılan ortak akıl toplantısı başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.
“Trabzon’un bütün unsurlarıyla lojistik merkez olmaya hazırdır”
Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Trabzon’da bütün dinamiklerin işbirliği yaparak, çok iyi bir çalışma ortaya konulduğunu, Trabzon’un bütün unsurlarıyla lojistik merkez olmaya hazır olduğunu belirtti.
Toplantıya; başta Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, T.C. Ekonomi Bakanlığı Ser. Bölge Yurtdışı Yatırım ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M. Fatih Turhan, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan olmak üzere çok sayıda isim katıldı. Hayati Akbaş / Trabzon 10.02.2012 / 15:42