Trabzon TSO meclis toplantısı yapıldı

Trabzon TSO meclis toplantısı yapıldı

TTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis üyelerine güncel ekonomik gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın yılsonunda bitecek olan ve Türkiye genelinde 48 il ve 2 ilçe olmak üzere 50 yerde uygulanmakta olan 5084 sayılı istihdam teşvik yasası için Türkiye çapında ortak girişim başlatacağını belirten TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu durumun TOBB ve bakanlığa yazılı olarak bildirildiğini söyleyerek sözlerine başladı. Teşvik uygulamalarının sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Hacısalihoğlu, şehirde yatırım teşviki alan firma sayısının 2011 Ocak-Eylül döneminde 28 iken, bu rakam bu yılın aynı döneminde 26 olarak gerçekleştiğini, piyasaların durumu göz önüne alındığında bunun sevindirici olduğunu ifade etti. Hacısalihoğlu; “Lojistik merkezin yeri için uzmanların görüşü alınıyor”
Trabzon’da lojistik merkez kurulması için yürütülen çalışmaların, başından beri hep içinde olduklarını belirten Hacısalihoğlu, son günlerde yaşanan yer tartışmalarının ise dışında kaldıklarını söyledi. Lojistik merkezin yer tespitinin konunun uzmanların işi olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, "Trabzon Valimiz, Belediye Başkanımız ve DOKA Kalkınma Genel Sekreteri ile birlikte Almanya’da yaptığımız Lojistik Merkez incelemesi çok yararlı olmuştur. Yaptığımız görüşmelerde Trabzon Lojistik Merkezin Kurulmasına Alman uzmanlar danışmanlık hizmeti verecekler. Özellikle Trabzon’da kurulacak olan Lojistik Merkez’in 7. Ve 8. Kuşak gemilerin de yanaşabileceği bir alan olması benimseniyor ”diyerek uzmanların öne çıkan yerlerde teknik incelemeleri yaptıklarını ve konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. Hacısalihoğlu: “Trabzon’un eğitim merkezi hedefi büyük olmalıdır”
Trabzon’un bir Eğitim merkezi olmasının hedeflendiğini ifade eden Hacısalihoğlu, “ Odamızın önderliğinde Trabzon bir eğitim şehri olmaya doğru gidiyor. TTSO olarak Avrasya Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde aktif olarak yer aldıklarının altını çizen Hacısalihoğlu, bundan sonra kurulacak diğer özel üniversiteleri de aynı şekilde destekleyeceklerini söyledi. “2013 yılı ekonomide temkinli olunması gereken bir yıl olacak”
Önümüzdeki 2013 yılının Hükümet tarafından tasarruf yılı ilan edildiğini ve bu dönemde kamu yatırımlarının azalacağını kaydeden Hacısalihoğlu, “Herkesin bunu bilerek hareket etmesinde fayda var. 2013’te 120 milyar doları imalat sektöründe olmak üzere 290 milyar dolar civarında özel sektör yatırımları öngörülüyor. Kamu yatırımları ise 68 milyar dolar civarında olacak. Bu yatırımların imalat ağırlıklı olmasını arzu ederdik ancak daha çok ulaştırma alanında olacak. Yani çok fazla kamu yatırımı yok. Temkinli bir gidiş var. Biz bu adımı, özel sektör açısından da doğru ve gerekli buluyoruz” diye konuştu. Hayati Akbaş/TRABZON www.tasimacilar.com 07.11.2012 / 14:09