Trabzon TSO Meclis Toplantısı Yapıldı

Trabzon TSO Meclis Toplantısı Yapıldı

Başkan Hacısalihoğlu tüketici haklarındaki kanun tasarının iş dünyasına ve tüketicilere yenilikler kazandıracağını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Sağlam Başkanlığı'nda toplandı. Ekim ayı faaliyetlerinin sunumunun ardından Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ekonomik konulara ilişkin konuşmasını yaptı. Tüketici hakları, kıdem tazminatı ve Rusya Federasyonu'na yönelik gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Mecliste, Yatırım Ortamını İyileştirme Kurulu Teknik Komiteleri TTSO Üyeleri Seçildi. Şinik(Akçaabat) OSB Asıl Ve Yedek Üyeleri de seçildi.

‘Tüketici Kanun Taslağı, İşvereni Yakından İlgilendiriyor’

Gerçekleştirilen toplantıda Hacısalihoğlu, Meclise sunulan tüketici haklarındaki kanun taslağında yer alan düzenlemelerin iş dünyasını yakından ilgilendirdiğini belirterek, konuyla ilgili bazı sıkıntıların aşıldığına vurgu yaptı. Bankalarından kullanılan kredilerde sigorta uygulamasının şahısların istemi dışında gerçekleştirildiğini ve yeni düzenleme ile kaldırılmasının memnunluk yarattığını aktardı.

Hacısalihoğlu, aynı zamanda bankaların kredi kartlarında yıllık kart ücretleri de kaldırıldığını vurgulayarak, bileşik faiz uygulamasının da kaldırılmasının önemli bir gelişme olarak karşılandığını aktardı.

Toplantıda inşaat sektörü ile ilgili de konuları değerlendiren, Hacısalihoğlu, ruhsat alınmadan satışların sona erdirilmesinin de piyasada önemli bir düzenleme olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, ‘Bu sektörde ciddi sorunlar teşkil ediyordu. Yeni düzenlemeyi destekliyoruz’ şeklinde görüş bildirdi.

Hazırlanan tüketici hakları kanun taslağını da değerlendiren Hacısalihoğlu, ‘kapıdan yapılan alış verişlerde 14 günlük cayma süresinin de konulmasının çok önemli bir karar olduğunu belirterek, Avrupa’da yapılan alış verişlerde cayma hakkı süresinin 30 gün olduğunu hatırlattı.

‘Kıdem tazminatında fon sistemini destekliyoruz’

Son günlerde sıkça gündeme gelen kıdem tazminatı konusunda önerilen düzenlemenin yaşanan sıkıntıları gidereceğini, işveren ve işçinin rahatlayacağı bir çözüm noktasına ulaşılacağına inandığını dile getiren Hacısalihoğlu, ‘Fon sistemi bu işin çözüm odağı olacaktır’ dedi.

2014 Olimpiyat Kenti Sochi'ye İnceleme

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu 2014 kış olimpiyatlarının komşumuz Rusya Federasyonu'nun Sochi Kentinde yapılacağını, burada yapılan yatırımları yakından görülüp incelemesinin iş dünyası açısından önem taşıdığını vurgulayarak 15 Kasım tarihinde meclis üyelerinin katılımı ile bir iş programı ziyaretinde bulunulacağını kaydetti.

YOİKK, TTSO Üyeleri Seçildi

Genel Sekreter Hakan Gürhan'ın Yönetim Kurulu'nun meclise önerdiği Türkiye'de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı çerçevesinde oluşturulan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Teknik Komiteler Üyeleri oy birliği ile belirlendi. Buna göre; Meclis Üyelerinden Şadan Demir Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetim, İbrahim Yılmaz İstihdam, Onur Sağır Gites ve Sektörel Lisanslar, Ali Haydar Gedikli Yatırım Yeri Çevre ve İmar İzinleri, Veysel Zekai Bak Vergi ve Teşvikler, Fatih Mengüç Dış Ticaret ve Gümrükler, Fikri, Sinai Mülkiyet Hakları ve ARGE, Mehmet Tayfun Ataman Yatırım Ortamı Mevzuatı ve Hukuksal Süreçler, Gülen Fatma Yamak Finansmana Erişim, Serkan Turan Altyapı komitelerine seçildi.

Şinik Osb Asıl Ve Yedek Üyeleri Belirlendi

Toplantıda ayrıca Trabzon Ticaret Odası’nın yüzde 30 ortaklığı ile oluşan Şinik (Akçaabat) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekküllü sorumluluğunda kurulmakta olan Şinik Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni oluşturulacak müteşebbis heyeti temsilen 4 asıl ve 4 yedek üye de oy birliği ile seçildi. Ayrıca katılım payına yüzde 30 oranında devam edilmesine karar verildi. Buna göre, Şinik Organize Sanayi Bölgesi asıl üyelikleri M.Suat Hacısalihoğlu, Sadık Atmaca, Selahattin Bektaş, Fatih Mengüç, Yedek Üyeliklere Serkan Turan, İbrahim Bayburt, Davut Gerigelmez ve Ahmet Haşim Ekici seçildi.

Hayati Akbaş /TRABZON

 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.