Trabzon Valisi Kızılcık’tan havaalanı denetimi

Trabzon Valisi Kızılcık’tan havaalanı denetimi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, havaalanında bulunan taksi durakları ve araç kiralama şirketlerinde denetlemelerde bulundu.

Turizm konusuna verdiği büyük önem ile bilinen Vali Kızılcık, denetimlerde taksilerde güvenlik kartı uygulamasına geçilmesi talimatı vermesinin ardından, Havaalanı Taksi Durağı uygulamayı başlattı. Başlatılan uygulama ile her taksinin içinde Türkçe, Arapça ve İngilizce güvenlik kartı uygulamasının hayata geçirildiğini belirten Vali Kızılcık, “ Güvenlik kartlarımızda taksi şoförümüzün bilgilerinin yanı sıra, acil telefon numaraları ve müşterilerin istifade edebileceği telefon numaraları bulunuyor. Bu uygulama sayesinde turistlerimiz bir sıkıntı anında gerekli yerlere rahatlıkla arayabilecek ve gerekli bilgiyi alabilecekler” dedi.


Vali Kızılcık tarafından taksilerde yapılan denetimin ardından, havaalanında bulunan araç kiralama şirketlerinde de denetledi. Turizm konusunda en önemli konunun güven ve temizlik olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, şirket sahipleri ile görüşürken, düzene ve temizliğe dikkat edilmesini istedi. Havaalanın Trabzon’un ve bölgenin tanıtımı adına son derece önemli görevi olduğunu belirten Vali Kızılcık, bu konuda hizmet veren herkese önemli görevler düştüğünü belirtti. Vali Kızılcık’a denetimleri sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım eşlik etti. Hayati Akbaş/Trabzon www.tasimacilar.com 25.07.2012/13:45