‘’Trabzon’da yeni otogar ile birlikte düzende değişecek’’

‘’Trabzon’da yeni otogar ile birlikte düzende değişecek’’

Trabzon’a yeni otogar yapılacağını söyleyen Trabzon Otogar Dernek Başkanı Orhan Sungur belediyeyle görüşme halinde olduklarını da sözlerine ekledi. Sungur yeni otogar ile birlikte bazı değişimlerinde olacağını belirtti.

Trabzon’a yeni otogar yapılacağını, konuyla alakalı olarak belediyeyle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Trabzon Otogar Dernek Başkanı Orhan Sungur “Tahmin ediyorum ki 2013’te Yeni Otogar’a başlayacağız ve 2014’ün ilk aylarında bitecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Eğitim şart
Yapılacak olan otogar ile birlikte düzenin ve işleyişinde değişeceğiniz belirten sungur en önemli değişimin personel içerisinde yaşayacağını söyledi. Eğitimli personel ile çalışmak istediklerini ifade eden Sungur “Biz Trabzon’da eğitim seminerlerini veriyoruz. Personeli topluyoruz. Belirli sürelerle bunlara eğitim veriyoruz. Mesela yolculara ne şekilde davranmak gerektiğini, ne şekilde konuşulmalı, yabancı misafirlerin Trabzon’a geldiğinde ne şekilde karşılanması gerektiği konusunda devamlı eğitim veriyoruz” diyerek eğitimlerin devam edeceğini vurguladı. “Taban- Tavan fiyat uygulaması olmalı”
Uçaklarla otobüsler arasındaki haksız rekabete de değinen Orhan Sungur “Trabzon da günde 20-25 tane uçak iniş yapıyor. Uçaklarla otobüsler arasındaki haksız rekabetin ortadan kalkması için uçaklarda da tavan ve taban fiyat uygulaması yapılsın diyoruz. Olursa, otobüsçü biraz daha rahatlayacaktır” dedi. Otobüsçü mü? Nakliyeci mi?
Otobüs firmalarının yolcu taşımacılığı haricinde yük taşımacılığı da yaptığını belirten Sungur sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Aşırı nakliyeye karşıyız. Otobüslerde yıpranma payı çok oluyor. Ama belirli miktarda yük olunca yolcudan dolayı ona da mecburen katlanıyoruz. Bizde bir yolcunun en fazla 2-3 parça yükü olur. Daha fazlasını koydurmuyoruz. Eğer olursa, Ya almıyoruz ya da ücret talep ediyoruz.” Oya KAYA www.tasimacilar.com 17.02.2012 / 13:51