Trafik güvenliği konusunda gençler bilinçlendiriliyor

Trafik güvenliği konusunda gençler bilinçlendiriliyor

Goodyear’ın desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Gençlik Hareketi, ortaöğretim öğrencileri, onların velileri ve servis sürücülerinde trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında Ankara, Erzurum, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Malatya, Samsun ve Yozgat olmak üzere 10 ilde, 50 okulda başarıyla yürütülen projenin 2013-2014 uygulamaları Ekim 2013’te başlayacak.

Tüm dünyada ve ülkemizde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan trafik güvenliği konusunda farkındalığın geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan Trafikte Gençlik Hareketi, Goodyear Lastikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülüyor. Projenin hedef kitlesini seçilen okulların Trafik ve İlk Yardım dersi öğretmenleri, 12’nci sınıf öğrencileri, Trafik Güvenliği ve İlk Yardım Kulübü öğrencileri, velileri ve okul servis sürücüleri oluşturuyor.


Goodyear’ın “Trafikte Gençlik Hareketi” Projesi Devam Ediyor

Eğitim içeriklerinin en önemli özelliği, Trafik ve İlk Yardım dersini tamamen destekleyerek gençlere Trafik Kültürünü yani trafik ortamında iletişim ve saygı; trafik ortamında öfke kontrolü; lastiklerin sürüş güvenliği açısından önemi; araçların muayenesi ve teknik özellikleri; yaya-sürücü ilişkisi; toplu taşıma araçlarında yolcu davranışları ve güvenlik; ehliyetsiz araç kullanma; emniyet kemeri kullanımı; cep telefonu ve diğer bağımlılıklar olarak geliştirmesi.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında saha uygulamalarının ilk adımında MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’yle birlikte belirlenen il ve okullardan temsilci öğretmenlerin iki günlük eğitim seminerine katıldığını belirten Goodyear Türkiye Genel Müdürü Emin Özkan, “Okullarda Trafik ve İlk Yardım dersi konusunda uzmanlaşan öğretmenler bulunmadığından, bu dersi veren öğretmenlerin kapasitelerini artırmak açısından eğitim semineri büyük önem taşıdı. Proje ortakları, seminerin amacına ulaştığını, öğretmenler okullarına döndükten sonra kendi gözleriyle görmüş oldu. Öğretmenler okullarında deyim yerindeyse trafik güvenliği için ‘seferberlik’ başlattı. Öğretmenler okullarına döndüğünde, kendilerine temin edilen eğitim içeriği ve materyallerle velilere ve okul servis sürücülerine eğitim verdiler. Buradaki amaç hem bu gruplardaki farkındalığı geliştirmek, hem de tüm ilgilileri sürece mümkün olduğunca dâhil edebilmekti. Akabinde öğrencilere yönelik uygulamalar başladı. Özel olarak geliştirilen içerikleri kullanan öğretmenler, Trafik ve İlk Yardım dersinde etkileşimli uygulamaları gerçekleştirdiler. Trafikte Gençlik Hareketi’nin 2013-2014 uygulamalarına önümüzdeki günlerde başlayacak olmanın gururunu taşıyoruz” diyerek projeyle ilgili bilgileri paylaştı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.