Trafik Hayattır Eğitimleri  5 İlde 750 Öğretmene Ulaştı

Trafik Hayattır Eğitimleri 5 İlde 750 Öğretmene Ulaştı

Doğuş Otomotiv’in trafikte saygı kültürünü toplumun her kesimine yerleşmesi amacıyla yürüttüğü Trafik Hayattır kurumsal sorumluluk platformunun, ilköğretim öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik trafik güvenliği eğitimleri tamamlandı.

İzmir, Samsun, Erzurum, Afyon ve Edirne’de gerçekleştirilen eğitimlere, 250 ilköğretim okulundan yaklaşık 750 öğretmen katıldı. Öğretmenler, ilköğretim ikinci sınıfta okuyan öğrencilerine Hayat Bilgisi dersi kapsamında trafik güvenliği içerikli eğitimler verecek.

Trafik Hayattır platformu kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde bir eğitim seferberliğine imza atan Doğuş Otomotiv, İlköğretimin 2. sınıfında okutulan Hayat Bilgisi dersi çerçevesinde işlenecek trafik güvenliği konulu destekleyici eğitim materyalleri hazırladı. Trafik psikolojisi ve trafik güvenliği konularında uzman danışmanlardan destek alınarak oluşturulan eğitim içeriği, öğretmenlere ve öğretmenler aracılığıyla öğrencilere ulaşıyor. Trafik Hayattır eğitimlerine geçen yıl başlandı ve ilk etapta Niğde, Kocaeli, Ankara, İstanbul ve Bursa’da yaklaşık 1000 öğretmene ulaşıldı. 2013 yılı eğitimleri de İzmir, Samsun, Erzurum, Afyon ve Edirne’de gerçekleştirildi. Bu yılki eğitimler ile yaklaşık 750 öğrenciye eğitim verildi.

Eğitimler alanında uzman kişiler tarafından veriliyor

Doğuş Otomotiv, Hayatı Öğreniyorum İlköğretim Trafik Güvenliği Eğitim Projesi vasıtasıyla ilköğretim öğretmenlerinin trafik güvenliği konusunda bilinçlenmesini, sonra da bu bilgileri öğrencilerine ve diğer öğretmenlere aktarmalarını amaçlıyor. Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitici eğitimlerinde emniyet kemeri, trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme ve araç içi güvenlik başta olmak üzere trafik güvenliği ile ilgili birçok konuda bilgi verildi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.