Trafik Kazaları Atom Bombası Etkisi Yaratıyor

Trafik Kazaları Atom Bombası Etkisi Yaratıyor

Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı araştırmaya göre; 2020 Yılında trafik kazalarında, Yüksek gelirli ülkelerde %27 azalacak, Düşük ve orta gelirli ülkelerde %83 artacak, Dünya genelinde %67 artacak.

Ankara Üniversitesi halk sağlığı ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Recep Akdur trafik kazalarını araştırdı. Araştırmaya göre son 40 yılda 11 milyon kaza meydana geldi. 210 bin kişi hayatını kaybetti. 3 milyon 500bin kişi yaralandı. Bu istatistiğe bakıldığı zaman trafik kazalarının ülkemiz üzerinde atom bombası etkisi yaptığı söylenebilir.

TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ İÇİN VATANDAŞ HAKLARI TYLÖSAND DEKLARASYONU

Maddeler:

1. Herkes, yaşam ve sağlıklarına yönelik tehdit olmadan yolları ve sokakları kullanma hakkına sahiptir.

2. Herkes, emniyetli ve sürdürülebilir şekilde hareketli olma hakkına sahiptir: yol ulaşımında emniyetli ve sürdürülebilir olma birbirini tamamlamalıdır.

3. Herkes, başkalarının yaşam veya sağlıklarına yönelik kasıtsız olarak hiçbir tehdit oluşturmadan yol ulaşım sistemini kullanma hakkına sahiptir.

4. Herkes, yol ulaşım sistemindeki her çeşit bileşen, ürün, önlem veya hizmetle ilgili emniyet sorunları ve emniyet düzeyi hakkında bilgilenme hakkına sahiptir.

5. Herkes, emniyetin sistematik ve daimi olarak iyileşmesini isteme hakkına sahiptir; yol ulaşım sistemindeki herhangi paydaş, azaltılabilir veya ortadan kaldırılabilir herhangi tehlikeyi saptaması halinde düzeltici önlem almakla yükümlüdür.

Tylösand Deklarasyonu vatandaşların yol trafik güvenliklerinin ilke haklarını ortaya koymaktadır. Bu haklar onları yol trafiği yüzünden yaşamlarını ve sağlıklarını kaybetmelerine karşı korumaktadır. Bu haklar “kullanılan yollar hangi koşullarda olursa olsun hiçbir yol kullanıcısı kendisinin veya başka bir insanın zarar görmesini istemez” varsayımına dayanmaktadır.

EĞİTİM

Dünya sağlık örgütünün yaptığı araştırma ile sayın Prof.Dr. Recep Akdur'un ülkemiz trafiği ile ilgili yaptığı araştırmaları ve şu anki trafik ortamını yan yana getirdiğimizde, trafikte bilinçlenmenin ne kadar önem arz ettiği çok açık ortadadır. Bu vahim ölümlü, yaralanmalı kazaları önlemenin tek yolu eğitimden geçmektedir.

Her platformda GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMLERİ’ni ön plana çıkartarak 2020’li yıllara hazırlanmak mümkün olacaktır.

TRAFİKTE BARIŞ, HAYATLA BARIŞ
Saygılarımla,
Adem AVCI
http://istemegitim.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum