Trakya Otobüsçüler Derneği, kurallara uymayan A1 belgeli taşımacılara savaş açtı

Trakya Otobüsçüler Derneği, kurallara uymayan A1 belgeli taşımacılara savaş açtı

Trakya Otobüsçüler Derneği, kurallara uymadan taşımacılık yapan A1 yetki belgeli firmalara karşı mücadele başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, A1 yetki belgesi hakkındaki genelgenin bazı maddeleri için yürütmenin durdurulması kararı verildiği belirtilmişti. A1 yetki belgeli firmalar tarafından, yeni genelgede belge alma koşullarını içeren maddeler için yürütmenin durdurulması amacıyla dava açılmıştı. Trakya’da A1 yetki belgeli firmalar kurallara uymuyor!
Bunun ardından Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’ne bir dilekçe gönderdi. Dernek dilekçede; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ı içeren Trakya Bölgesi’ndeki A1 yetki belgeli firmaların kurallara uymadan taşımacılık yaptıklarını belirterek, faaliyetlerinin engellenmesini talep etti.
“Tüm otobüs dernekleri ve tüm illerdeki yetkililer harekete geçmeli”
A1 belgeli araçlara denetimin arttırılması konusunda mücadelesiyle bilinen, A1 belgeli araçlardan şikayet edenlerin umudu olan Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan; diğer tüm otobüs derneklerini ve tüm illerde bu konuda yetkili olan kurumları harekete geçmeye çağırdı.
Korsanlığa karşı sessiz kalınmayacak
Özellikle indi-bindinin serbest olması ve taşıma faturasını düzenlememek gibi talepler ile söz konusu maddeler için yürütmeyi durdurma kararı isteyen firmaların tahakkümüne karşı Trakya Otobüsçüler Derneği’nin giriştiği bu çaba; taşımacılık sektöründe yaşanan korsanlığa karşı sessiz kalınmayacağını gösterir nitelikte. www.tasimacilar.com 16.03.2012 / 18:21