TRAMBUS' lar Malatya' da Hizmete Giriyor

TRAMBUS' lar Malatya' da Hizmete Giriyor

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından belirlenen ve mevcut toplu taşıma sistemine entegre edilecek olan Trambus sistemi Malatya’da hizmete girecek.

Türkiye’de hiçbir şehirde kullanılmayan ancak dünyanın birçok gelişmiş kentlerinde kullanılmakta olan Trambus sistemi Malatya’da ulaşım sistemleri üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde ve çıkarılan fizibilite sonuçlarına bağlı olarak bu sistemin daha etkin ve verimli olacağı belirlendi.

Maliyet açısından tasarruflu

Gerek çevre dostu, gerekse işletme maliyeti açısından diğer sistemlere oranla çok daha düşük yakıt tasarrufu sağlayan Trambus' lar, Malatya’da saat bazlı yolcu frekanslarına uygunluğunun yanı sıra kentin fiziki koşullarına da uyum sağlayacak niteliğe sahip.

Trambus sistemi ilk kez Malatyalıların hizmetinde

Yıllar sonra ilk kez Malatya' da hizmete sunulacak olan Trambus sistemi, nüfus ve yolcu potansiyeli gibi ulaşım parametreleri yeterli olmayan şehirler açısından büyük önem arz edecek ve birçok şehir için uygulanabilirlik açısından daha elverişli olacaktır.

Alt yapı çalışmaları devam ediyor

Renkleri Malatya Belediyesi’nin düzenlediği anketle, Malatya halkı tarafından belirlenen Trambus’ların alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yakın bir zamanda hayata geçirilmesi planlanan sistemin İnönü Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alacak olan kataner direklerinin temelleri ve turnikeli istasyonların temelleri tamamlandı. Ana hat ve besleme hatlarında kullanılacak olan kablo döşeme işlemleri de devam etmektedir.

Motaş Genel Müdürü fabrikayı gezdi

Trambus' ların yapıldığı fabrikaya bir ziyaret gerçekleştiren Motaş Genel Müdürü Hasan Alıcı, yapım aşamasında olan araçları inceledi. Fabrikada yapılan işlemler hakkında ayrıntılı bilgi alan Alıcı, firma yetkilileri ile yaptığı görüşmede araçların teknik açıdan hangi aşamalarda olduğunu ve teslimat için hangi tarihte planlama yapıldığı konularında bilgi aldı.

Trambus’lar Şubat ayında teslim edilecek

Firma yetkilileri Şubat ayı sonlarında teslim edilmesi planlanan araçları yetiştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Ayrıca araçların her aşamasında Malatya Belediyesine bilgi aktarıldığını ve her adımı istişare ederek attıklarını dile getirdiler.

‘Malatya açısından doğru bir karar’

Çalışmaları yerinde inceleyen Motaş Genel Müdürü Hasan Alıcı, alt ve üst yapı çalışmalarını da yakından takip ettiklerini belirterek: 'Trambus sistemi Malatya açısından çok doğru bir karardır. Bunu söylerken Genel Müdürlüğü' nü yapmış olduğum belediyemizin toplu taşımacılık şirketinin verilerini ve şehrimizin bütün parametrelerini göz önüne alıyorum. Bu nedenle sistemin uygulanabilirlik açısında çok doğru bir karar olduğunu savunuyorum’ dedi. 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.