Tramvayın ismini ve rengini İzmit’li vatandaşlar belirleyecek

Tramvayın ismini ve rengini İzmit’li vatandaşlar belirleyecek

Anıtpark’ta örnek olarak sunulan tramvayın İzmit’teki uygulamasının modelini, ismini ve rengini yine vatandaş belirleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Belediyesi ile ortaklaşa Sekapark ile Otogar arasında uygulamayı planladığı tramvayın bir örneği dün gece geç saatlerde Anıtpark’a getirtildi. Gün boyu halkın ilgisini çeken tramvayın İzmit’teki uygulamasında model, renk ve isim seçeneği halkın beğenisine bırakıldı. 

Oylama bugün başladı

Anıtpark’ta bugün başlayan oylama sistemiyle tramvayın modeli, rengi ve ismini halk seçecek. Oylama Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla öğlen saatlerinde başladı. Halktan en çok oyu alan model, renk ve isim İzmit’teki tramvay uygulamasında belirleyici olacak.

Yolcu taşıma kapasitesi yüksek

Tramvay sistemi, lastik tekerlekli toplu taşıma sistemlerine göre daha yüksek yolcu taşıma kapasitesine sahip. Gelişmiş ülkeler kent merkezlerinde sıklıkla tramvay sistemini kullanıyor. Elektrikle çalışan tramvay sistemi, yolculuk konforu açısından da lastik tekerlekli sisteme göre çok daha avantaj sağlıyor. Karbon salınımı sıfır olan sistem tamamen çevreci bir taşımacılık örneği sunuyor. 

Trafik çözümünde alternatif

Tramvay sistemi, istasyon noktaları ve sinyalize kavşak noktaları dışında duraklama yapmıyor. Duraklama yapacağı noktalarda hareketinin kontrol edilebilmesi açısından kent merkezi toplu taşımada yolcu trafiği çözümü için önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Tramvay için ilk oyu Bakan Işık kullandı

İlk oylamayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yaptı. Ardından oylama halka açıldı. Bakan Işık, çalışmanın mutluluk verici olduğunu ve bakanlık olarak projeyi önemsediklerini dile getirirken yerli otomobil üretimine de dikkat çekti. 

İki ay sürecek

Anıtpark’ta tramvayın yanında kurulan elektronik düzenek üzerinden yapılacak oylama iki ay sürecek. Vatandaşlara, düz ve yuvarlak olmak üzere iki tramvay modeli, yeşil, sarı, mavi, gümüş ve kırmızı renk seçeneği sunuluyor. Tramvay için önerilen İzmitray, Körfezray, Akçaray, Akçakocaray ve Akray isimlerinden birini seçmenin yanı sıra vatandaşlar istediği başka bir ismi de diğer seçeneğinde belirtebiliyor.
 


 


 


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.