Tramvaylar İçin Alım İhalesi

Tramvaylar İçin Alım İhalesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından alınacak 12 tramvay için alım ihalesi yapıldı.

Yaklaşık olarak maliyeti 61 milyon 105 bin TL olarak belirlenen ihaleye 2 firma katıldı. Firmalar arasında bulunan Hyundai Eurotem Demiryolu Araçları A.Ş. teşekkür mektubu göndererek ihaleye teklif sunmazken, kuruluş yeri Bursa’da olan; Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. ihaleye 19 milyon 740 bin Euro teklifte bulundu. İhaleyi kazanan yüklenici firmadan 12. ayda 1 araç, 14. ayda 2 araç, 15. ayda 3 araç, 16. ayda 3 araç ve 17. ayda 3 araç olmak üzere toplam 12 adet tramvay aracını teslim etmesi isteniyor.

FİRMA İŞ PROGRAMI HAZIRLAYACAK

İhaleyi kazanacak yüklenici firmanın, sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içerisinde iş programı yaparak hazırladıkları programı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi onayına sunması gerekiyor. Yüklenici firma tarafından hazırlanacak iş programında, teknik şartname baz alınarak tramvayın; genel tasarım, detay proje, tüm üretim, montaj, test ve teslim süreçleri ile sözleşmeye uygun nakit akış programını da içermesi bekleniyor.

ALIMI YAPILACAK TRAMVAYLARIN ÖZELLİKLERİ

Alçak tabanlı istenen tramvayların her biri 28-33 metre uzunlukta ve 2,45 - 2,65 metre genişlikte olacak.250-300 yolcu kapasiteli tramvayın her iki yönde de yolcular için inme ve binme kapıları ile iki ekli kapı ve dört çift kapısı olacak.Arka ve ön tarafında da sürücü kabini bulunacak tramvay, her iki baştan da sürülebilecek. Maksimum işletme hızı 70 km/s, ortalama işletme hızı ise 20 km/s olacak.

YERLİ FİRMAYA YÜZDE 15 İNDİRİM

İhaleye katılan firmalardan katılım şartı olarak Yerli Malı Belgesi veya Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi, İmalat Yeterlik Belgesi, Kapasite Raporu gibi belgelerin yanı sıra kamu sektörüne veya özel sektöre tramvay, hafif raylı sistem veya metro araçlarından herhangi birini daha önceden temin etmiş olması şartı aranıyor. İhaleye yerli ve yabancı tüm firmalar katılabilirken yerli malı teklif eden istekliye ihalenin tamamında yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacak.

kocaeli-tramvay-ihale.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.