Transist 2015Sürdürebilirlik Proje Ödülü Malatya Ulaşım’ın

Transist 2015Sürdürebilirlik Proje Ödülü Malatya Ulaşım’ın

Transist 2015 8. Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nda, "Transist 2015 Sürdürülebilirlik Proje Ödülü’nü Malatya Ulaşım MOTAŞ aldı.

Türkiye’de toplu taşımda söz sahibi olan Transist, her yıl ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve başarılı kurumların teşvik edilmesi amacıyla yarışmalar düzenliyor.

Ulaşım sektöründeki bilgi paylaşımını sağlamak, stratejik çalışmalara katkıda bulunmak, halkın toplu ulaşıma olan ilgisini artırmak, ulaşım teknolojilerindeki eksikliklerin tespit edilerek yenilikçi çözümler üretilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Transist 2015, bu yıl ‘Proje Yarışması’ düzenledi.

Yarışma kapsamında 7 farklı kategoride proje başvurusu toplandı. Bu kategoriler; Erişilebilirlik, Hizmet Kalitesi, Sürdürülebilirlik, Verimlilik, Ekonomiklik, Güvenli Hizmet ve Teknoloji Uygulama şeklinde kategorize edildi.

17-19 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen "Transist 2015 SürdürülebilirlikProje Ödülü’nü Malatya Ulaşım MOTAŞ aldı.

Mükemmellik kültürü ve sürdürülebilir projelerin teşvik edilmesi, toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla düzenlenen Fuarda değişik kategorilerde yarışan toplu taşım şirketlerine ödülleri takdim edildi.

Toplu taşımda Trambüs Sistemi projesiyle fuara katılan MOTAŞ, proje yarışması kapsamında, "Dentur Avrasya‘’Türkiye’nin İlk Modern Yerli Troleybüs Projesi ‘Malatya Trambüs’ " projesiyle sürdürülebilirlik kategorisinde ​​1.'lik ödülü kazandı.

55 başvurunun yapıldığı Trnasist 2015 Proje yarışmasına Malatya’dan “Türkiye’nin İlk Modern Yerli Troleybüs Projesi ‘Malatya Trambüs’ " projesiyle katıldı. Programa Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Malatya Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Alıcı ve MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen ve MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı"Transist 2015 Sürdürülebilirlik Proje Ödülü’nüTransist 2015 sempozyumunun ardından törenle aldı. 

“Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdik”

Alınan ödül ile ilgili bir açıklama yapan MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, hizmet kalitesini artırmak için ekip olarak çalışmalara devam ettiklerini belirterek, Türkiye ulaşımında bir ilke imza attıklarını söyledi.Tamgacı; “Ekonomik, konforlu, yüksek kapasiteli, düşük işletme maliyetli,engelli erişimine uygun, sessiz, her yönüyle çevre dostu ve elektrik enerjisiyle çalıştığından sürdürülebilir bir toplu taşım sistemi olan Trambüs Sistemini Türkiye’ye kazandırdık. Bu sistemin hayatageçirilmesi için öncülük eden, cesaret veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Ayrıca projeye gecesini gündüzünü vererek hayata geçirilmesi için emek vererek, çaba harcayarak özveriyle çalışan personelimi tebrik ediyorum. Bu ödül başta Başkanımıza ve onun şahsında Büyükşehir Belediyemize ve MOTAŞ’a verilmiştir” şeklinde konuştu.

Öte yandan Toplu Ulaşım Ödülleri kapsamında her yıl hizmet ve eserleriyle ulaşım sektörüne önemli katkılarda bulunan kurum ve kuruluşlara ödüllülerin verildiği sempozyumdatoplu ulaşıma teşvik amacıyla medyada öne çıkan bazı isimlere toplu taşım araçlarını kullandıkları ve teşvik ettikleri için ödüller verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.